Swedbanks nya flöde ska öka aktiviteten och göra det roligare att vara bankkund

In Adobe AEM, Android, CXM, iPhone, Java, Nyheter, Online Marketing, Pega, Teknik by MKSE.com Redaktion

Under Pega Systems svenska årliga möte Pega Customer Engagement Summit 2017 berättade kunden Swedbank med Staffan Ivarsson mer om hur de kommer anpassa framtidens banktjänster för sina kunder.

En stor förändring blir det nya mobila aktivitetsflöde för bankkunder som Swedbank väntas släppa senare i år. Med en ”Facebook timeline”-liknande navigationsförändring kommer bankkunders samtliga ärenden med banken framöver listas uppifrån och ned, mer kronologiskt. Men samtidigt mer personaliserat, aktuellt, levande (animeringar), och med vissa ”gamification” upplägg. För att göra rudimentära eller mindre attraktiva handhavanden samt konsumtion av information aningen mer spännande. En målbild för projektet ska vara relevans och en nära koppling till varje bankkund och dennes personliga kundupplevelse.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture förbjuder samtliga anställda att använda ChatGPT

Förhoppningen är att flödet i längden ska leda till ökad aktivitet, längre besökssessioner och en närmare relation med den mobila bankkunden. Och för bankens inloggade säljare i backend är tanken troligtvis att den ökade digitala närvaron ska göra det lättare att mer- och uppsälja rätt typ av tjänster till bankkunderna.

Ett liknande upplägg som kan gett inspiration för teamet är tjänster som Tink där ett flöde visar på mobilanvändarens privatekonomi i ett grafiskt animerat realtidsflöde.