Gamification, pega, Pega Customer Engagement Summit 2017, Staffan Ivarsson, swedbank Adobe AEM, Android, CXM, iPhone, Java, Nyheter, Online Marketing, Pega, Teknik

Swedbanks nya flöde ska öka aktiviteten och göra det roligare att vara bankkund

In Adobe AEM, Android, CXM, iPhone, Java, Nyheter, Online Marketing, Pega, Teknik by MKSE.com Redaktion

Under Pega Systems svenska årliga möte Pega Customer Engagement Summit 2017 berättade kunden Swedbank med Staffan Ivarsson mer om hur de kommer anpassa framtidens banktjänster för sina kunder.

En stor förändring blir det nya mobila aktivitetsflöde för bankkunder som Swedbank väntas släppa senare i år. Med en “Facebook timeline”-liknande navigationsförändring kommer bankkunders samtliga ärenden med banken framöver listas uppifrån och ned, mer kronologiskt. Men samtidigt mer personaliserat, aktuellt, levande (animeringar), och med vissa “gamification” upplägg. För att göra rudimentära eller mindre attraktiva handhavanden samt konsumtion av information aningen mer spännande. En målbild för projektet ska vara relevans och en nära koppling till varje bankkund och dennes personliga kundupplevelse.

Förhoppningen är att flödet i längden ska leda till ökad aktivitet, längre besökssessioner och en närmare relation med den mobila bankkunden. Och för bankens inloggade säljare i backend är tanken troligtvis att den ökade digitala närvaron ska göra det lättare att mer- och uppsälja rätt typ av tjänster till bankkunderna.

Vi har mer på samma ämne:  Ny innovation från banken när Swedbank går live på Adobe Experience Manager

Ett liknande upplägg som kan gett inspiration för teamet är tjänster som Tink där ett flöde visar på mobilanvändarens privatekonomi i ett grafiskt animeratVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.