Swedbanks nya flöde ska öka aktiviteten och göra det roligare att vara bankkund

In Adobe AEM, Android, CXM, iPhone, Java, Nyheter, Online Marketing, Pega, Teknik by MKSE.com Redaktion

Under Pega Systems svenska årliga möte Pega Customer Engagement Summit 2017 berättade kunden Swedbank med Staffan Ivarsson mer om hur de kommer anpassa framtidens banktjänster för sina kunder.

En stor förändring blir det nya mobila aktivitetsflöde för bankkunder som Swedbank väntas släppa senare i år. Med en “Facebook timeline”-liknande navigationsförändring kommer bankkunders samtliga ärenden med banken framöver listas uppifrån och ned, mer kronologiskt. Men samtidigt mer personaliserat, aktuellt, levande (animeringar), och med vissa “gamification” upplägg. För att göra rudimentära eller mindre attraktiva handhavanden samt konsumtion av information aningen mer spännande. En målbild för projektet ska vara relevans och en nära koppling till varje bankkund och dennes personliga kundupplevelse.

Fler artiklar om ämnet:  Swedbank öppnar popup-bank, bygger tjänster mot Amazon Alexa Voice

Förhoppningen är att flödet i längden ska leda till ökad aktivitet, längre besökssessioner och en närmare relation med den mobila bankkunden. Och för bankens inloggade säljare i backend är tanken troligtvis att den ökade digitala närvaron ska göra det lättare att mer- och uppsälja rätt typ av tjänster till bankkunderna.

Ett liknande upplägg som kan gett inspiration för teamet är tjänster som Tink där ett flöde visar på mobilanvändarens privatekonomi i ett grafiskt animerat


premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.

Fler artiklar om ämnet:  UBS lanserar global Adobe Experience, kopplar in reklambyråernas Photoshop