Telias CRM-byte oroar kunder, misstogs för phishing attack

In CRM Customer Relationship Management, Marketing Automation, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är knepigt det där med att byta CRM och Marketing Automation-system. Telias pågående CRM-projekt har lett till oro hos flera användare, får MKSE.com veta. Detta då Telia helt plötsligt skickade ut större mängder välkomstmeddelanden till befintliga kunder. De välkomnades som nya kunder och instruerades hur de nu skulle klicka för att ”Skapa ett konto på Mitt Telia”.
0år
gammal kryptisk domän oroade kunderna

Då mottagarna varit kunder i flera år uppfattades tilltaget som ett phishing-försök. Att någon försökte få dem att ge ut personliga och ekonomiska data. Landningssidorna där kunder skulle logga in med persondata som ”nya användare” kunde ha varit kopior av Telias riktigt webbplats. Det blev inte bättre av att avsändaren till CRM-utskicket inte var officiella telia.se eller ens kom från en ”telia”-domän. Det var kryptiska ”CRM-TS.COM” som stod som avsändare. Domänen visar sig ägas sedan 2012 av Telia Company, och ”TS” kan komma från gamla företagsnamnet TeliaSonera. Men det vet få av de befintliga Telia-kunderna som fick det felaktiga ”välkomstmeddelandet”.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Telia omvänder otrogna kunder, installerar Adobe Martech CDP, Adobe Journey Optimizer och Marketing Cloud

Telias support på Twitter bekräftar för MKSE.com att de som bäst håller på att byta system för denna typ av kundkommunikation internt. Det kan varit det plattformsbytet som ställde till det. Telia valde nyligen Avaus Marketing Innovations som en ny partner inom digital marknadsföring. Även inhouse-stödkonsulterna Peregrine berättade nyligen för MKSE.com att de ansvarat för Telia Sveriges Marketing Transformation projekt på plats i Solna.

Nespresso hade liknande problem vid sitt byte häromåret då den gamla kundbasens data inte hanterades på ett korrekt sätt. I samband med förändring av app/mobil strategi har både Burger King och dessförinnan även McDonalds Sverige haft stora problem med sina CRM-databaser och att hålla kunderna nöjda.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Enfo gör satsning på blended/offshore AWS, IBM och SAP expertis inför lågkonjukturen

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss