Tietoevry och CGI flyttar, bygger hubbar med co-workingspaces, poddrum och fik

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Både Tietoevry och CGI berättar om sina nya kontor under tisdagen. Som båda återfinns i Solna, i Arenastaden (dit det känns som vartenda större flyttlass gått den senaste tiden) respektive i Solna Business Park.

Vad ingår då för hybridlyx och moderniteter? Tietoevry säger sig vilja ”skapa en modern arbetsplats” för runt 2000 medarbetare. Kontoret ska bestå av 10 våningar och vara helt zonbaserat. Vilket ska göra det möjligt för varje individ att styra sin arbetsvecka och skapa en mer flexibel arbetsmiljö och stor ”tech-hub”. Som kan kombineras med distansarbete. Det nya kontoret ska bli ”Sveriges största tech-hub” där tre av tio våningsplan är en co-working-arena helt dedikerad för kunder, leverantörer, studenter och samarbetspartners att fritt använda för att arbeta, umgås och nätverka. De tre gemensamma co-working-våningarna ska innehålla 30 fullt utrustade mötesrum, studio för podd- och ljudinspelningar, gemensamma terrasser, café och ”fri tillgång till wi-fi” (!).

”– I det nya normala att jobba kommer kontoret bli en viktig dynamisk mötesplats och co-creation-arena – där man träffar kollegor, kunder och partners för att nätverka och vara kreativa. Vi vill att vårt kontor i Arenastaden ska vara det nya navet i tech Sverige.”

Säger Johan Torstensson, Sverigechef Tietoevry.

Även för CGI väntar två nya kontor. Det ena ligger då i Solna Business Park och är på cirka 4200 kvadratmeter, och det andra ligger på Franzéngatan 6 på Västra Kungsholmen, och är cirka 1 300 kvadratmeter. Båda avtalen är på sju år och tillträde beräknas ske i mars 2023 på Kungsholmen och i oktober 2023 i Solna Business Park.

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Alleima Sandvik förblir Optimizely trogna, trots Adobe och Salesforce avancemang