New Wave Group och Sagaforms nya designmärke väljer Centra headless

In Adobe Commerce / Magento, Centra, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Byon design var tidigare ett mindre företag i Göteborg som blev uppköpta av Sagaform AB och New Wave Group för två år sedan. Idag finns man representerade hos de största designhusen, med en medveten målgrupp som gillar Byons lekfulla design med färg, form och attityd. Nu lanserar Byon sin nya e-handelsupplevelse i samarbete med designbyrån Grebban, byggd på modenischade e- handelsplattformen Centra.

Den nya identiteten ska spegla en mer lekfull och överraskande attityd, och samtidigt förtydliga vad varumärket är och vill bli.

”– Tillsammans med Grebban har vi skapat en visuell värld fylld med referenser till Art Noveau och blinkningar till 70- och 80-talets grafiska uttryck. Byon älskar att utmana och överraska, något vi vill spegla i vår nya identitet i form av expressiva typografiska uttryck kombinerat med en stark färgpalett, ett lekfullt bildmaner och en ny logotyp utgör grunden för den nya identiteten som också genomsyrar den digitala upplevelsen.”

Säger Per Jörnlöv, AD på Grebban.

”– Vår nya e-handel speglar av ett energisprakande och färgglatt universum i form av logotyp, identitet och uttryck till att bli ännu mer lekfullt och överraskande. Med vår nya profil och identitet tror jag vi kommer skapa ännu mer tydlighet kring vilka vi är och få fler att lockas av vår livsfilosofi – som omfattar mycket mer än bara inredning, inte minst hur man ska ta vara på varje dag. Med Centra som plattform och Grebban som design- och utvecklingspartner är Byon nu redo för framtidens e-handelskunder.”

Säger Sara Wernerby, marknadschef på Sagaform AB med varumärket Byon. Wave är annars en Optimizely och inRiver användare samt Adobe Magento 2 e-handelskund som jobbat med Tietoevry och eComero.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  DCongress utser bäst på e-handel, färre tävlingar höjer prestigen. Headless dominerar