Trots flera nedläggningar, webbyrå satsar på ny innovations-studio i Stockholm

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det var ett tag sedan vi hörde om de omfattade studiosatsningarna i egna, rymliga lokaler i t ex centrala Stockholm från Service Design och Design Thinking aktörer som Epicenter, Berghs, Doberman, Capgemini Idean, PwC Pond och Evry Method.

Den förstnämnda innovationssatsningen har hunnit bli fyra år gammal (!) och PwC valde redan förrförra året att lägga ned sin 1500 m2 stora, kostsamma studiosatsning (bilder från den nuvarande finns ovan). Många kunder valde istället att ta hem liknande innovationssatsningar i ett senare skede. Inte heller startuphotellen bedriver denna typ av satsningar i samma omfattning som tidigare längre.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Star Global passerar 1000 anställda med API och Service Design-paket för FinTech

Men förhoppningsvis kan lek- och lärövningar inom VR, robotics, Lego-modellering och kundupplevelse generellt fortfarande locka en och annan kund med ”digitala transformationsbehov”. För här kommer en ny mötesplats och labbverksamhet under starten av 2019.

Drupal-fokuserade, svenska Digitalist har byggt en ny, kombinerad studio tillsammans med förvärvade, svenska varumärkeskonsulten Grow.

Nya Grow + Digitalist United Studio avtäcks i slutet av månaden och kallas det senaste steget för den finska, noterade digitalkonsultaktören i arbetet med att kombinera styrkorna hos de förvärvade byråerna. I studion på Östermalmsgatan i Stockholm ska Digitalists världsomtäckande nätverk, brand transformation expertis och senaste open source teknikkunskaper mötas och erbjudas.

”We clash our competences to seize the power of digitalization and innovation in order to co-create a better future.”