Trygg-Hansa lade ned mobilprojekt för responsive design

In SharePoint MOSS 2007 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Trygg-Hansa med trygghansa.se på SharePoint kallar sig första större försäkringsbolag i Sverige som nu infört responsive design.

MKSE får veta av Tommie Ulvöy, IT Business Manager Trygg-Hansa, att beslut att lägga ned utveckling av en anpassad mobilwebb togs i våras och jobbet med re-designen ska gjorts under sommaren för att idag gå live.

Än så länge är den anpassad för desktop samt smartphone (portrait/landscape), men även en tabletversion planeras. Vissa externa delar av siten är inte anpassade, men det ska vara på gång. Förutom trygghansa.se så kunde också codan.dk som ligger på samma CMS (Sharepoint 2007) anpassas samtidigt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska kyrkan släpper Kornet, väljer SharePoint och Viva Engage

Kommentarer

  1. Det var nytt för mig att responsiva webbar anpassas efter vissa specifika enheter/mått. Verkar mycket omständligt.

  2. Man har väl vissa ”brytpunkter” där det ska se bra ut. Och däremellan flödar det lite ”fram och tillbaka”.

  3. Tekniskt är det inte så omständligt men om man börjar fundera lite mer på innehåll och strukturer så blir det en stor utmaning som få CMS verkligen klarar idag.

  4. Om du sätter ”brytpunkterna” vid måtten för dagens ipad och iphone så gör du fel. du ska sätta brytpunkter där det passar för innehållet. Annars lär du ju få göra om en massa jobb när nya enheter kommer ut på marknaden.

Leave a Comment