VD-Jimmie kräver responsiva webbar, klart han ska få det

In Nyheter, Polopoly Atex, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

I september öppnar äntligen Eskilstuna-Kuriren (ekuriren.se), Södermanlands Nyheter (sn.se) och Katrineholms-Kuriren (kkuriren.se) upp sina responsiva, mobilanpassade sajter. Tidningarna ligger steget efter ”mobilegeddon” och sajterna klockar in på Pingdom tester om mellan 79 sekunder. Så för att nå alla lokala, eftertraktade sökresultat var det nog även dags för vissa prestandaförbättringar.

Det är faktiskt VD Jimmie Näslund på ägarbolaget Sörmlands Media som kräver responsiva sajter för de tre koncerntidningarna på studs.

Plattformsvalet är fortfarande Promedias egna CMS, som i sin tur är baserat på en tidigare version av javabaserade Polopoly. Eller Atex dm.polopoly som det heter idag.  Det har koncernen använt sedan i juni 2010, så det är ingen helt ny lösning.

0s
laddningstider duger inte för lokala sökresultat

Bättre kommersiella möjligheter för sajterna ska även med i septemberuppdateringarna. Det ingår i de egna anpassningar av java-CMS:et Sörmlands Media gjort. Liksom alla mediahus sedan förra året tvingats göra för att kunna tjäna pengar och lära sig mer om sina läsare.

Mittmedia och EK-koncernen äger sedan i somras Promedia (själva på SilverStripe CMS).

Leave a Comment