Vilka väljer Expression Engine i Sverige?

In Expression Engine, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Efter skrivit om CMS ett tag börjar jag inse att marknaden inte är så pass konsoliderad som man kan tro. Det handlar inte om hundratals hemmasnickrade publiceringssystem längre, men de flesta CMS finns representerade även här i Sverige.

Expression Engine har fått en del uppmärksamhet i USA, inte minst då Obamas sajt Change.gov byggdes på plattformen. Men Obama regimen verkar anammmat Drupal som nytt favorit-CMS.

Plattformen har även implementeras på några få ställen i Sverige. Mobil kommunikationsföretaget Ventelo lade sin sajt på Expression Engine, liksom skånska BoDagar 09. Även mindre kunder som BMS Uthyrning i Kalmar och mäklarfirman Pontuz Löfgren ligger på Expression Engine.

Implementationspartner i samtliga fall är Kalmarbaserade AOMedia.

Kommentarer

 1. Fler sajter än man kan tro bygger som jag uppfattar det på ExpressionEngine. Jag har själv implementerat ExpressionEngine på ett tiotal sajter, iofs inga kända sådana, men ändå.
  Jag har även träffat andra webbutvecklare i vårt avlånga land som använt ExpressionEngine i flera år och andra som precis fått upp ögonen för det.

  På den första europeiska ExpressionEngine- och CodeIgniter-konferensen i höstas (eeci2009.com) träffade jag bl.a. Republic Factory (republic.se), som använt ExpressionEngine i flera år och som numera byggde nästan samtliga sajter på det.

  EE1.x må se lite stelt ut, men är väldigt kraftfullt och klart flexiblare än sina huvudkonkurrenter WordPress, Joomla och Drupal. Och iom nya EE2.0 tar systemet ett jättekliv både kodmässigt och användarmässigt :)

 2. Tack för utförlig information. Då får jag flera anledningar att följa det svenska ExpressionEngine lägret under 2010 alltså.

 3. Jag har arbetat med Expression Engine nu i 2-3 år. Jag tycker det är väligt lättarbetat, enkelt att förstå och även utan begränsningar.
  Sidor jag har skapat i ExpressionEngine är:
  http://www.utbytesstudent.se
  http://www.sandshotell.se

  Jag har gjort en hel del andra sidor men de är liknande som ovanstående. Om det finns fler personer i Sverige som arbetar mer EE så vore det väldigt välkomnande om ni kunde skicka ett mail till mig på:
  [email protected]

Leave a Comment