Volvo Cars sätter upp egen Salesforce Academy intensivutbildning

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det klarnar vilka svenska kunder som söker nyutbildad och junior Salesforce kompetens. Så akut att de tvingas ta fram den via nya intensivutbildningar skötta av ledande Salesforce-partners. En av dessa är börsaktuella Volvo Cars som tillsammans med Salesforce, partners och Academic Work tagit fram en 12 veckors intensivutbildning under namnet ”Volvo Cars Salesforce Academy boot camp” för att lösa kompetensbehoven.

”- Det råder en generell kompetensbrist på Salesforce-marknaden och behoven ökar snabbt. Som strategisk Salesforce-partner hjälper vi våra kunder att nå sina affärsmål genom förändringsledning och implementation av Salesforce. Våra kunder har även behov av att bygga upp sin interna Salesforce-kompetens och digitala mognadsgrad. Volvo Cars Salesforce Academy bygger på ett samarbete mellan Fluido och Volvo Cars, där vi tillsammans säkerställer både dagens och morgondagens kompetensförsörjning inom Salesforce genom att utbilda och coacha business analysts och utvecklare. Detta är ett framgångsrecept som gynnar alla parter. Vi har redan fler initiativ på gång och vi kommer se mer av detta framöver.”

Säger Daniel Zetterberg Sverigechef på Fluido.

”– Det är väldigt spännande att följa utvecklingen inom molntjänster och alla viktiga jobb Salesforce skapar. Att vi då kan erbjuda motiverade individer en snabb väg till ny digital kompetens och fylla kompetensgapet i ekosystemet känns fantastiskt. Intresset för att byta karriär ökar men samtidigt kan tröskeln in i IT-branschen upplevas hög, här har vi tillsammans med Salesforce och Academic Work tagit fram en 12 veckors intensivutbildning som leder direkt till jobb.”

Säger Fredrik Bardon, Managing Director på AW Academy. Infosys Fluido berättade även tidigare i veckan hur bolaget är en av de första att ta sig an nya Trailblazer Growth [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]initiativet i Norden för att locka anställda att Salesforcecert’a sig och få en anställning eller befordran på Infosys Fluido.

Vi har mer på samma ämne:  Fazer fortsätter investera i Salesforce, utvecklar D2C modell

I Sverige jobbar Salesforce med partners i ekosystemet som Academic Work/AW Academy, Accenture, Deloitte Digital, Fluido Group, Lunds universitet och Xceed.

[/ppp_patron_only]