Volvo släpper Care by Volvo på nya digitalplattformen, stora förändringar på M Mobility

In Contentful, CXM, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det nya bilabonnemanget 2021 från Volvo, Care by Volvo, har släppts under tisdagen. En abonnemangssatsning med möjligheten att prenumerera online och ett mer flexibelt sätt att köra Volvo utan fast bindningstid. Det går även att byta bil eller avsluta abonnemanget med 3 månaders uppsägningstid. Erbjudandet börjar på 5990 SEK per månad. Satsningen marknadsförs och säljs helt digitalt via Volvos nya React-front uppbyggda miljöer.

Volvo tillhör de svenska jättebolag som för vissa projekt, som M Mobility, gått till en mer egen teknikstack på sistone och delvis valt lämna initiativ på svitprodukter som Sitecore (sedan 2011) och Adobe. De har flera egna Contentful och Gatsby-projekt på gång inom koncernen. Men denna delsajt ligger fortfarande kvar under egna, Sitecore-paraplyet.

Vi har mer på samma ämne:  Beijer Electronics köper in B2B e-handel och B2B market place app av ny e-handelsleverantör

Samtidigt meddelar Volvo att 2017-initiativet M Mobility, Sunfleet-ersättaren som sedan dess gått back med vad som uppskattas till mellan 500-600 Mkr (bolaget hade redan förra sommaren gått back med över 400 Mkr, enligt Di), gör några större förändringar[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]. Bland annat i ledarskap där Bodil Eriksson lämnar rollen som VD från och med den 31 mars 2021. Hennes roll och ledarskapet på M kommer att övergå till Erik Jivmark som för närvarande är COO på M. Under åren har Volvo Car Mobility sysselsatt hela 150 apputvecklare, haft inne flera av de mest namnkunniga service design-byråerna som Acne, EY Doberman och McKinsey Veryday. De fick alla äran att coacha Volvo-chefterna om service design metodologi och teori i moderna, digitala arbetssätt. Dessutom flyttade M sent om sider in i en hela 2000 m2 stor Jakobsbergsgatanadress med experiment- och labbfokus.

Vi har mer på samma ämne:  PwC Experience Center ledare hoppar av, bygger nytt offshore byråerbjudande

Volvo M kostar för t ex en helg 1495 kr och för en vecka 3795 kr, om man har ett “Lagom-paket” för 195 SEK/månad. I vintras startade M en trestegsraket med samarbete med fastighetsägare, en PR-kampanj kring miljöaspekter och intensifierat egna marknadsföringen i traditionella medier.[/ppp_patron_only]