Accenture gör miljard-statement mot Adobe tillsammans med Sitecore

In Adobe AEM, CXM, E-handel, Nyheter, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det finns ett litet missnöje mot Adobes produktsvit bland världens ledande produkt- och tjänsteföretag. Inte oväntat då samma trend återkommit i drygt 25 år. Det handlar om att efter 3-4 år med en och samma tillverkare och produkt avslöjas alla tillkortakommanden och brister. Samt alla löften visar sig inte gå att infria. Speciellt då licensavgifter om initialt tresiffriga miljonbelopp och därefter återkommande mångbiljonbelopp redan har betalats ut. Samtidigt som kanske lanseringarna dröjer.

Det kanske är anledningen till att Accenture Song nu väljer att utöka sitt tidigare relativt dedikerade samarbete med föredragna plattformen Adobe Experience Cloud att även innefatta Sitecore Experience Platform (XP). Det är i samband med avtäckningen av nya:

Vilka svenska bolagsledningar har redan spenderat för mycket pengar på metaverse och mindre taktiska digitalbeslut? Leta i MKSE.com innovation tech nyhetskategori. Öppen gratis under en begränsad period.
  • Sitecore Content Hub One
  • Sitecore Search
  • Sitecore Connect

Sitecore och Accenture berättar att de ska göra en gemensam insats inom sälj och etablering av de nygamla produktsläppen, baserat på förvärvade produkter. Accenture Song North American lead, Bob Markham, Säger att:

” – 95 procent av alla företag globalt kämpar för att hålla jämna steg med ny typ av konsumentefterfrågningar. Därför omvärderar de i grunden sättet de säljer sina produkter och tjänster, egna operations samt hur de interagerar med kunder. Vårt strategiska partnerskap med Sitecore innebär att vi är ännu bättre positionerade för att hjälpa våra kunder att designa, leverera och optimera digitala upplevelser.”

Ännu står Adobe först som partner, ett klick ned från Accenture Songs startsida (tillsammans med Salesforce och SAP i den ordningen). Hela listan en bit längre ned inkluderar i skrivande stund Alibaba, Aquia, AWS, Drupal, Facebook, Google, Microsoft, Oracle, Reltio och Workfront. De senaste Sitecore kundcasen som Accenture listar är från 2016 (Philippine Airlines).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Infobaleen tar in 18 Mkr, Accenture Kaplan VD tar över

Sitecore gör redan väldigt mycket genom sin Accenture-majoritetsägda partner Avanade, så det är ingen helt ny mark. Men däremot är det 624 000 man stora bolaget en fjäder i hatten för Sitecore att få presentera ett officiellt samarbete tillsammans med, resonerar analytiker i USA.