Accenture kunddatabaser hackade, känsliga kunddata erbjuds betalande

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Pinsamheterna fortsätter för Accenture. Trots en egen, massiv IT-säkerhetsdivision med 6000 anställda i Accenture Cyber Security och Accenture Cybersecurity Consulting Services har bolaget blivit hackade på kritisk data och kunduppgifter.

En hackergrupp har hotat släppa tusentals filer av känslig natur. Som Powerpoints, Word-dokument, PDF osv. Gruppen erbjuder sig i ett Darknet-forum att sälja olika typer av insidersdata från Accenture till högstbjudande. Lockbit 2.0 Ransomware ska ha använts för att genomföra hacket och kräva en lösensumma.

På Accentures kundlista finns en större mängd internationella bolag med allt från Hertz tillDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Acceptans för AI, oengagerad kundvård och mer, Accenture Life Trends 2024 är ute


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon