Acquia och Drupals möjligheter och utmaningar inför en börsnotering

In Drupal by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Rayno Reports R. Scott Raynovich har tittat närmare på vad en IPO av Acquia skulle kunna innebära. Han påtalar att en sådan notering skulle bli den troligtvis enskilt största CMS-händelsen under 2014, samt att den troligtvis skulle vara en bra sak för öppen källkodsindustrin.

https://www.mkse.com/wp-content/uploads/acquia-300x225.jpg

Acquia ska ha Red Hat, med en gällande omsättning på 1.5 miljarder dollar som förebild. De gör samma sak med Linux som Acquia vill erbjuda för Drupal.

Nu finns det över 1 miljoner Drupal-användare från 228 olika länder. En Bridge Venture Partners investerare påpekar att Acquia ska byggas stort och kraftigt nog för att mäkta med Drupals tillväxttakt. Det återstår en bit till Red Hat-nivåer dock, idag drar Acquia in 45 miljoner dollar årligen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nu har Karlstads kommun prövat på alla plattformar, väljer Sitevision för 15 Mkr

Samtidigt påpekas att det återstår stora utmaningar som teknisk primär partner då Drupal fortfarande anses svårt att versionshantera samt att produkten inte är bakåtkompatibel med tillhörande, framtagna applikationer.

Acquias konkurrensmässiga utmaning, som numera nämns lika ofta som de proprietära systemen, är fortfarande de extrema framstegen och imponerande siffrorna Automattic WordPress CMS kan visa upp.

Leave a Comment