AKQA tappar toppchefer, anställer från svenska konkurrenter

In CXM, Nyheter, Online Marketing, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

AKQA’s 11:e kontor, det svenska i Göteborg börjar nio månader efter uppstarten att forma sig. En handfull nya medarbetare har tagits in från konkurrerande byråer. Men inte främst ifrån Volvos tidigare byrå DigitasLbi, som många trodde.

En svensk säljchef har tagits in från Ottoboni, samt några roller inom det kreativa från Stopp / Mediamonks och Union. Men bolaget växer inte direkt. En del av strategin att flytta konceptarbete till England och utveckling till låglöneländer som Indien.

Samtidigt har tre av AKQAs toppchefer sagt upp sig i början av året. AKQA’s globala Chief Creative Officer Rei Inamoto, Creative Directorn Stephen Clements samt chefen för New York verksamheten Rem Reynolds har sagt upp sig. Det sägs att avhoppen ska lett till ett större brain-drain hos hela London-verksamheten under januari och februari.

AKQA har nyligen även tappat Marks & Spencer-kontot. I Sverige jobbar AKQA fortfarande nästan uteslutande med Volvo, men presenterar sig gärna med de globala uppdragen för Nike, Virgin, Red Bull, Xbox och Delta Airlines.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nordic Web Team får nya ägare

Leave a Comment