Aller Media kastar ut WordPress från 85 sajter

In Drupal, Gratis, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström13 Comments

Det kan gå snabbt med att kasta ut det gamla och ta in det nya inom öppen källkod, som sagt. Jonas Nordström tipsar om att en av landets största WordPress-förespråkare, Aller Media med över 80 Wordpres-sajter (varav över 50 i samma installation) nu lämnar CMS:et för att istället gå på mer enterprise-tillämpade open source PHP-kollegan Drupal CMS 7. Aller media har, i bl a nyss nämnde Nordströms regi, byggt flera... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at SEK1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Hahaha! Snacka om att dra på stora trumman utan att ha en aning. Aldrig slagit dig att ta kontakt direkt med Aller för att kolla läget? Seriöst alltså?

 2. Hahaha! Snacka om att dra på stora trumman utan att ha en aning. Aldrig slagit dig att ta kontakt direkt med Aller för att kolla läget? Seriöst alltså?

 3. Känns som mycket som skrivs på MKSE är påhittat eller sanning med modifikation…

 4. Den här artikeln baseras alltså på att jag twittrade ”Jag ser att Aller Media ska migrera sina WP-sajter till Drupal! http://goo.gl/wuLfE” (http://twitter.com/#!/windyjonas/statuses/75885104815280129) Jag länkade då till Allers jobbannons där det står: ”Sajterna körs bland annat i WordPress MU och WordPress 3 och kommer framöver att migreras över till Drupal.” och ”Då Aller Media går mot att migrera över till Drupal, är det meriterande om du har arbetat med detta tidigare.”. Jag har inte tipsat Martin personligen, det skulle jag aldrig göra efter tidigare hårt vinklade artiklar. Jag har ingen insideinfo om vad som händer på Aller Media. Allt annat i artikeln är ren spekulation från Martins sida.

 5. gud, ge mkse en break ser du inte länken?

 6. Nej, ser 4 internlänkar i artikeln men ingen relevant för frågeställningarna jag tog upp.

  Men du som uppenbarligen gör det och tycker jag är en idiot som inte ser den länken, kanske kan vara så hygglig att bara klistra in den i en kommentar.

 7. Tack @019abfcda414c4a3861437f6e292581f:disqus , nu ser jag den.

  Tillbaka till ämnet, så ändrar det förvisso inte mycket kring själva caset som är totalt uppblåst, felaktigt och snedvridet som jag ser det.

  Om Martin verkligen hade velat veta/vill veta hur det står till med WordPress/Drupal på Aller, upprepar jag återigen att det bästa är att be om kommentarer direkt från de som jobbar med detta på Aller media. Det finns kontaktinfo direkt i den jobbannonsen.

  Varför då detta behov av att gå till källan för att få reda på hur det förhåller sig? Tja, till att börja med, jobbade jag med digitalt på Aller för mindre än en månad sedan och för det andra var jag direkt involverad i just detta kring Drupal som framtida CMS. Jag känner inte alls igen mig i artikeln ovan.

  Såvida Aller inte ändrat strategi fullständigt på ett par veckor (vilket iofs. är praktiskt möjligt, men knappast troligt), så kan jag alltså med rätt mycket fog säga att det som står i den här artikeln inte direkt speglar verkligenheten, men nu jobbar jag inte längre där, så de som bör kommentera det och nyansera är i så fall självklart Aller själva.

Leave a Comment