Aller Media kastar ut WordPress från 85 sajter

In Drupal, Gratis, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström13 Comments

Det kan gå snabbt med att kasta ut det gamla och ta in det nya inom öppen källkod, som sagt.

Jonas Nordström tipsar om att en av landets största WordPress-förespråkare, Aller Media med över 80 Wordpres-sajter (varav över 50 i samma installation) nu lämnar CMS:et för att istället gå på mer enterprise-tillämpade open source PHP-kollegan Drupal CMS 7.

Aller media har, i bl a nyss nämnde Nordströms regi, byggt flera framstående redaktionella sajter, däribland Café, Elle, Chic och Svensk Damtidning. Men det kan ha blivit svårt för Allers att hitta tillräckligt med WordPress-kompetens. Inte minst efter att Jonas Nordström slutade och gick över till konsultsidan på Epsilon.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AcadeMedia släpper nytt på WordPress

http://cyrilmazur.com/wp-content/uploads/2010/09/wordpress-sucks.png

Många Aller Media sajter portades från EPiServer 4 till WordPress under 2009-2010.

Kommentarer

 1. Hahaha! Snacka om att dra på stora trumman utan att ha en aning. Aldrig slagit dig att ta kontakt direkt med Aller för att kolla läget? Seriöst alltså?

 2. Hahaha! Snacka om att dra på stora trumman utan att ha en aning. Aldrig slagit dig att ta kontakt direkt med Aller för att kolla läget? Seriöst alltså?

 3. Känns som mycket som skrivs på MKSE är påhittat eller sanning med modifikation…

 4. Den här artikeln baseras alltså på att jag twittrade ”Jag ser att Aller Media ska migrera sina WP-sajter till Drupal! http://goo.gl/wuLfE” (http://twitter.com/#!/windyjonas/statuses/75885104815280129) Jag länkade då till Allers jobbannons där det står: ”Sajterna körs bland annat i WordPress MU och WordPress 3 och kommer framöver att migreras över till Drupal.” och ”Då Aller Media går mot att migrera över till Drupal, är det meriterande om du har arbetat med detta tidigare.”. Jag har inte tipsat Martin personligen, det skulle jag aldrig göra efter tidigare hårt vinklade artiklar. Jag har ingen insideinfo om vad som händer på Aller Media. Allt annat i artikeln är ren spekulation från Martins sida.

 5. gud, ge mkse en break ser du inte länken?

 6. Nej, ser 4 internlänkar i artikeln men ingen relevant för frågeställningarna jag tog upp.

  Men du som uppenbarligen gör det och tycker jag är en idiot som inte ser den länken, kanske kan vara så hygglig att bara klistra in den i en kommentar.

 7. Tack @019abfcda414c4a3861437f6e292581f:disqus , nu ser jag den.

  Tillbaka till ämnet, så ändrar det förvisso inte mycket kring själva caset som är totalt uppblåst, felaktigt och snedvridet som jag ser det.

  Om Martin verkligen hade velat veta/vill veta hur det står till med WordPress/Drupal på Aller, upprepar jag återigen att det bästa är att be om kommentarer direkt från de som jobbar med detta på Aller media. Det finns kontaktinfo direkt i den jobbannonsen.

  Varför då detta behov av att gå till källan för att få reda på hur det förhåller sig? Tja, till att börja med, jobbade jag med digitalt på Aller för mindre än en månad sedan och för det andra var jag direkt involverad i just detta kring Drupal som framtida CMS. Jag känner inte alls igen mig i artikeln ovan.

  Såvida Aller inte ändrat strategi fullständigt på ett par veckor (vilket iofs. är praktiskt möjligt, men knappast troligt), så kan jag alltså med rätt mycket fog säga att det som står i den här artikeln inte direkt speglar verkligenheten, men nu jobbar jag inte längre där, så de som bör kommentera det och nyansera är i så fall självklart Aller själva.

Leave a Comment