Allsvenskans klubbar väljer CMS

In Nyheter, Övriga / Custom CMS, Roxen by edenstrom7 Comments

I Allsvenskans slutsäsong har vännerna på InternetWorld (som liksom IDG.se-sajterna nyligen aktiverat ”friendlier URL:s” i sitt  Polopoly) har bedömt färg och form på de allsvenska klubbarnas sajter.

Här kommer mer information om de CMS och plattformsval de svenska klubbarna kostat på sig.

Vann IW’s tävling gjorde Hammarbyfotboll.se som ligger på en Dobase Webadmin (Dobase är numera en del av Litium) av Megatron (bra jobb, Jimmy Bengtsson & co). Hammarbyfotboll.se uppdateras kontinuerligt, men har några år på nacken numera.

Övriga fotbolls-CMS? AIK.se’s (en av de sista sajterna som fortfarande har ett Frameset) mindre lyckade fotbollsprojekt Aikfotboll.se från 2008 på Sharepoint har jag tidigare skrivit om. Jag förstår att den inte toppade listan.

Titelkandidaten Elfsborgs Elfsborg.se ligger på en Combinations Web publisher 5.0 av lokala Borås-webbkonsulten Anxious.se.

Serieligeledarna Kalmarff.se har WebIT’s CMS-lösning i PHP av WebIT i Färjestaden.

Framsidans Ifkgoteborg.se är en MySoft Portal, baserat på Oracle från 2006.

Dif.se, som främst Schulmanbrodern Niklas Schulman står bakom, ligger inte på hans gamla arbetsgivare Roxen CMS. Vad jag kan se består Dif.se av ASP-sidor och ett gäng gratis javascript.

Slutligen, i mitt tycke har de flesta svenska fotbollssajter, liksom spelet, en del kvar till de kryddade multimedia-, och mångmiljonprojekten, Manutd.com (systemen Web Manager, Digital Media Exchange, Broadband Console och Customer Manager av Img world) samt Chelseafc.com (av Chelsea Digital Media, ett joint venture mellan Chelsea och News Corp.’s BSkyB).

Kommentarer

  1. Hur får man egentligen reda på vad för CMS som används om det inte står i koden…?

  2. Hur får man egentligen reda på vad för CMS som används om det inte står i koden…?

  3. Hur får man egentligen reda på vad för CMS som används om det inte står i koden…?

Leave a Comment