AMF installerar Office 365 intranätstöd för 350 nya ”hemmakontor”, samlar Episerver externt

In Intranät, Nyheter, Office 365 SharePoint Online, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nyligen har AMF lanserat sin nya ”digitala arbetsplats”. Den ”digitala arbetsplatsen” är byggd i Microsoft Office 365 och kommer användas av samtliga 400 egna medarbetarna. Det agila teamet bakom digitalprojektet ska ha lagt in en extra växel under pandemin för att verkligen ta ett helhetsgrepp över den digitala arbetsplatsen för alla sina medarbetare. Och de 350 nya ”hemmakontoren” som byggts upp sedan i mitten av mars.

Samtidigt som medarbetarna fick sin nya digitala arbetsplats ”Kompassen” på plats i egna arbetsdatorerna såg även AMF till att installerat Outlook i mobilen och MFA (säkrare inloggning) för trygghet vid inloggning utanför egna nätet. Dessutom har medarbetarna erbjudits att gå Outlook, OneDrive och OneNote utbildningar för att känna sig bekväma med de nya plattformarna. Det berättade Mia Boghammar, Ansvarig internkommunikation, AMF Helena Kleverö, HR Specialist, AMF under Smarta Intranätkonferensen nu i oktober.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Filmstaden uppdaterar e-handel och kundupplevelsestöd

AMF har även under 2019 (i ett projekt som pågått sedan 2017) valt att samla alla företagets webbar till en och samma Episerver plattform. AMF Fastigheter har tidigare jobbat med Creuna för sin Episerver DXC. AMF har även egna Episerver-utvecklare. AMF jobbar även med Microsoft SQL Server inkl SSIS, SSRS och SSAS, samt Tableau. Tjänstepensionaktören AMF har runt 4 miljoner kunder och förvaltar ca 622 miljarder SEK.