Äntligen mer komplett AI martech-stöd med Typeface Multimodal Content Model, tufft för Frontify och Bannerflow

In Adobe AEM, AI, ChatGPT, Machine Learning, CDP, DMP, Content Marketing, CXM, Lojalitetsprogram, Marketing Automation, Martech, Nyheter, Office 365 SharePoint Online, Online Marketing, Salesforce, Sociala media / web2.0, Static Site Generator by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En av de mer spännande, färdigpaketerade och genomtänkta produktifieringarna av AI inom martech och för marknadsförare och kommunikatörer under den andra halvan av 2024 kommer onekligen från startup’en Typeface.

Bolaget har visat sig ha ett nära samarbete med bl a de namnkunniga delägarna Salesforce, Google och Microsoft. En trio som minst sagt öppnar upp möjligheter inom martech, om det inte enbart är pengar som kommer in. Den förstnämndas intresse och faschination för delägda bolaget avslöjades och tog sig hela vägen till stora scen i bl a Stockholm tidigare i år.

Typeface har även en fördel i den sistnämnda delägaren då de löpande visar upp samarbeten och integrationer med Microsofts CoPilot AI-produkter som i sin tur står för produktivitet och ”AI på riktigt” denna vår.

0 Mkr
har bolaget tagit in
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Typefaces VD Abhay Parasnis har en bakgrund som CPO och CTO på Adobe. Han lyckas med att se ”bortom den ständiga prompten” och det tradiga ”chatGPT-gränssnittet” 99,99% av alla andra SaaS- och martechprodukter envisas med.

I sin nya produkt Arc låter han:

  • Marknadsförare mata in en hel webbplats eller varumärkesidentitet ifrån t ex en PDF..
  • Därefter kan nya Typeface Arc Multimodal Content Model tolka innehållet, tonalitet och element..
  • Sedan går det (som vilken språkmodell som helst) att träna AI och Typeface Multimodal Content Model på innehållet för att skapa egna mallar för framtiden inom allt som brand manual, webbplatser, kampanjsajter, programmatic, SEM, SoMe-innehåll, content, generella visuella templates av alla slag och copy med egna ID:t och tonalitet etc. i ordning.
  • Därefter återkommer (förvisso) prompten men nu genom att med ett klick ta fram tillhörande och passande innehåll av alla slag. För t ex en ny höstprodukt som man just adderat och nu baserat på den mer generella LLM:en snabbt kan tränat upp egna Multimodal Content Model’en att även lägga till och styla.
  • Och här är det samma typ av hjälpsamma prompt som t ex Salesforce visade upp i april (med ett val med AI-stöd för de som är ovana att skriva prompt-input).
  • Personaliseringen sköts via integrationer med t ex CDP från Salesforce och Microsoft. Även för direkt skapa och publicera t ex textannonser i Google.
  • Feeds är slutligen ett sätt att med en ny produkt och kampanj välja 8-10 olika kanaler att samtidigt skapa, paketer och till slutkanal (inklusive alla de stora kanalerna/produkterna, se bild) publicera innehåll i samtliga kampanjer. Utan speciellt mycket mer än mänsklig granskning av slutprodukten.

Hur var det nu, behövs verkligen alla de där hundratals contentpersonerna hos ICA, Volkswagen m fl som sitter och spottar ur sig olika pixelstorlekar och översättningar? Fasa Frontify och Bannerflow m fl.

Svenska SaaS-bolaget Bannerflow (omsätter runt 173 Mkr med 23 Mkr i vinst) berättade så sent som för några veckor sedan att de även aktivt letar efter nya ägare. Det är tufft att slåss mot Silicon Valley, att slåss mot tre av giganterna samtidigt är givetvis ännu tuffare.

Typeface har även fått och haft pengarna för bygga Arc och de övriga produkterna, de har tagit in över 1,6 mdr SEK för att kunna skapa rena och nära integrationer med Google Ads etc., Salesforces CDP etc. och Microsoft Dynamics 365 alla nya Customer Insights produkter etc.

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss

    MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Största nyheterna från Dreamforce 2022