Case om hur kostsamma Polopoly migreras till Drupal

In Featured, Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Polopoly må nå nya framgångar i Tyskland och Norge, men de får tuff kritik i Danmark.

Ett case om när Bonnier Publications danska hälsomagasin I Form migrerade över från Polopoly CMS till Drupal CMS har publicerats.

Java-baserade Polopoly fanns tidigare på samtliga Bonnier Publications 40 sajter. På fem olika nordiska språk. Men Polopoly ansågs inte fungera optimalt. Speciellt programmeringen av sajterna tog för lång tid (kostade för mycket). Även för minsta justering av kod eller utseende.

Lösningen blev ett migrationsprojekt till en Drupal med Amazon S3. Implementationspartner i Drupalprojektet var Peytz & Co. Teamet var 5 PHP-utvecklare, en system administratör och en CSS/HTML specialist.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Utmaningar och möjligheter för Bannerflow, satsar vidare

Under projektet utbildades ett större antal inhouseutvecklare på Bonnier i Drupal och efter den danska sajten hade sjösatts kunde fyra utvecklare egenhändigt och konsultbesparande ta hand om installationen av I Form. I tre andra länder.

I caset nämns även, steg för steg, hur java och Polopoly övergavs. Och den senare borde oroa sig, i kommentarsfältet nämns intresse för att göra samma migrering från Polopoly som Bonnier just gjort.

Leave a Comment