Cloud Nine om vinnarbidraget Byggmax i EPiServer Awards

In Check out/Kassasystem, Featured, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

byggmax_episerver1

Kom över en del projektinformation och grafik från EPiServer Awards vinnarbidraget Byggmax från Cloud Nine.

Uppdraget hade målet att låta lättillgänglig produktinformation, inspiration och konkreta hjälpmedel för byggprojekt skapa ett flöde som ökade försäljningen. Ett flöde som inkluderade full e-handelsfunktionalitet för BYGGmax samtliga 54 butiker i Sverige, Norge och Finland samt kopplingar till alla befintliga lager- och IT-system. Det krävde integration med inte mindre än sex separata IT-system, vilket innebar en ordentlig utmaning för både våra interaktionsdesigners, systemutvecklare och gränssnittsutvecklare. Kombinerat med en ambitiös tidplan, ledde det till att vi bokstavligen stängde in vår projektgrupp med BYGGmax dito i ett och samma rum i tre månader.

Vilket i sin tur ledde till lösningen: En överskådlig och snabb produktnavigering med integrerad varukorg. Plus “Byggprojektdelen” där kunden, via lättnavigerade instruktionsfilmer för hur man bäst genomför olika byggprojekt, direkt får ut inköpslistor.

Systemet baseras på en service-orienterad arkitektur som är byggd i .NET. De mest centrala undersystemen är e-handelslösningen – som bygger på MS Commerce Server, content store – baserat på EPiServer CMS 5 och moduler för hantering av mellanlagrad data – vilka bygger på front end-cache som vi själva utvecklat. Plus BYGGmax interna affärssystem. Lösningen binds samman av en webbportal utvecklad i asp.net.

Projektteam från Cloud Nine:

  • Susanne Samaras, Key account manager
  • Thomas Lindvall, Project manager
  • Andreas Blåeldh, System architect
  • Palle Derkert, Interaction design
  • Martin Bystedt, Art director
  • Magnus Holmström och Stefan Forsberg, System developer
  • Andreas Lanjerud och Martin Janner, Front end developer
  • Mikael Eng, Flash developer
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nya "Åhléns 2.0" på väg, headless och CRO-baserad optimisering bakom nysatsningen

byggmax episerver

Leave a Comment