DagensMedia mobilsajt är stabil

In Escenic, iPhone, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Efter att dragits med allvarliga buggar i två veckor har DagensMedia fått till sin mobilsajt /iPhone anpassade sajt mobil.dagensmedia.seEscenic.

dagensmedia mobil

Sajten jobbar med ”fönster” som via script öppnas upp. Med en ovanliggande kryssruta (läser man inte nedåt?) kan dessa ”fönster” stängas ned igen. En sida mobilsida laddas utan post-back och med en laddningsindikator. Scriptet styr både  artiklar och olika typer av kategorilistningar.

Det ser trevligt ut, även om det är ganska svårt att via ”krysset” ta sig tillbaka till startsidan (varför inte länka topploggan?).

Liksom på mobil.Aftonbladet.se och m.Expressen.se listas kommentarer. Dock går de ej att besvara via mobiltelefonen. Trots policyn med öppna/anonyma kommentarer på DagensMedia som varken Aftonbladet.se eller Expressen.se har.

DagensMedia har även satsat på snabba val av ”mest lästa” och ”mest kommenterade” och det passar en mobilupplevelse. En av de bättre Escenic mobilsajterna just nu. Escenic har en egen mobilprodukt i Mobile Solution.

Kommentarer

  1. Kul att du uppmärksammar och gillar mobilsajten. Jag är en av de (från Oktavilla) som arbetat med designen och gränssnittet för den. Såg din kommentar om stäng-rutan och den ska mycket riktigt ligga i botten av artiklarna. Måste ha varit något tillfälligt fel bara, för det gör den nu när jag tittar. Även topploggan ska som sig bör vara länkad, så jag är tacksam för att du uppmärksammar oss på att det fallit bort.

Leave a Comment