De martech-system marknadsavdelningar lägger mest arbetstid på under 2020

In Nyheter, CXM, Hubspot, Martech by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Årets Martech Technology Landscape 2020 från Scott Brinker innehöll mer än bara en plattformsöversikt och en ”världskarta” med olika fokusområden. I lanseringen fanns även en del ny forskning och analys inkluderad.

Till exempel en ny, intressant genomgång över vad marknadsavdelningar valt att lägga mest arbetstid på när de jobbar i sina martech-system under 2020. Någon generell syssla gick däremot inte att se rakt över alla 250 svarande marknadsförare, så fyra olika grupper hade tagits fram för att dela upp de olika roll/ansvarsinriktningar Scott och Co. på Chief Marketing Technologist identifierat. De delades upp på två orienteringar inom teknik mot process respektive om det främst gällde internt eller externt arbete (kallade Maestro, Marketer, Modeller och Maker).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Låt Digiday Tech Awards avgöra vilka plattformar som ska in i er martech-stack

I topp gällande sysslor för det gångna årets fanns kampanjhantering (85%), administrativt arbete (85%), utbilda och träna personal (91%) samt supportera och träna (83%). Som Scott påpekade var det nog inte alla marknadsförare 2018 som tänkte sig att de skulle lägga så pass mycket tid på utbildningar och instruktion för sin personal.

Men andra siffror stack ut ännu mer. Som mängden arbete som lades på att skapa datakvalitet samt att utveckla sajter och appar. Att marknadsförare och avdelningar inhouse jobbar så mycket med egna webbarna, kampanjerna och apparna hade få gissat (se graf nedan). Det är antagligen även en stor anledning till att världsledande programvarujättar som Salesforce, Hubspot och Mailchimp satsat så mycket på det de det senaste två kvartalen tidigare ansedda ”tröttare” området CMS.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Atlas Copco adderar kreativa tjänster till inhouse martech och IT

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss