En av landets största Drupal-byråer i konkurs

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

På dagen två år efter konkurs och rekonstruktion i svenska Wunderkraut begärs Xelera i konkurs.  Xelera, även de med bas i Göteborg, har som mest sysselsatt hela 22 anställda och har frekvent nämnts på MKSE då de hjälpt små och mellanstora, främst lokala referenser med Drupal 6 och 7 installationer samt tillhörande webbdesign. I senare årsredovisningen 2013 hade 13 anställda sparkats och omsättningen visade sig fallit med närmare 75% (!). En vinst om symboliska 61 000SEK...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Svenska Wunderkraut gick aldrig i konkurs Martin, det vet du, så varför skriver du det?

 2. @xelera Vad låg bakom konkursen? Vad har Drupal för utmaningar just nu?

 3. Hej Martin, ett förtydligande är på sin plats. Svenska Wunderkraut AB har aldrig satts i konkurs som det står i texten. Däremot genomgick bolaget en framgångsrik rekonstruktion utan att tappa en enda kund. Tvärtom är Wunderkraut idag mer lönsamt än någonsin och ser med tillförsikt fram emot höstens stora Drupalhändelser som lanseringen av Drupal 8, Drupalspåret på Internetdagarna m.m. som det går att läsa mer om nedan.

  https://www.drupal.org/drupal-8.0
  http://akademi.wunderkraut.se/drupal-internetdagarna-2015

  Hälsningar,
  Pontus

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.