Pagecloud berättar om unika egenskaper, copy paste av Photoshop design

In Gratis, Licens, Nyheter, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

De kallar vanliga CMS för utdaterade, förlegade och påstår sig ha framtidens lösning för webbproduktion.

Att världen idag förlitar sig till webbdesigners, en kunskap som enbart runt en procent av befolkningen besitter, är enormt begränsande. Det är hämmande för kreativitet och skapande och det vill bolaget bakom Pagecloud råda bot på.

Bolaget har ”bara” dragit in runt 18 Mkr men är kaxiga tack vare sina rätt egna egenskaper. Och visst finns det en viss wow-faktor i hanteringen av t ex Photoshop designelement. Där finns en funktion med copy & paste av hela lager som därefter laddas upp och blir responsive anpassade bilder i en Pagecloud-sajt. Bolaget kallar det för världens första hantering av Photoshop på detta sätt.

Pagecloud är även lite egna i sin presentation. Inte någon molntjänst här inte, det är en strikt Chrome extension som aktiveras och styrs via en väldigt enkel meny i webbläsaren. Därefter blir hela sajter redigerbara i webbläsaren.
Det finns även en hel del andra element som kan drag n drop’as över. Från program och webbläsarfönster som Youtube och Evenbrite kan videoelenent och anmälningsformulär enkelt skapas.

Bolaget hakar på ehandelstrenden och säger sig ha stöd för ehandel via just Eventbrites formulär, en viss överdrift.

Det finns mobila anpassningar och förhandsvisning via samma Chrome extension scriptade meny, inte helt olik Adobes och Episervers vyer för samma sak.

Företaget har samma affärsmodell som Tictail med en egen store för vissa funktioner. Som just Eventbrite hanteringen. Pageclouär visade först upp sig för den stora massan vid årets Techcrunch Dusript NYC 2015 innan sommaren.

Leave a Comment