Getinge Group live på EPiServer av Söderhavet och Nansen

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Söderhavet och Nansen är klara med Getingekoncernens helt nya EPiServer 7-webbokats.

Nya, responsiva Getingegroup.com är en koncernsajt som utöver att presentera all nödvändig IR-information som de senaste pressmeddelandena även vill förmedla känslan och storyn bakom Getinge Group. Både för potentiella kunder och anställda vid företaget.

getinge

På sajten finns egenskaper som kursdata i realtid och språkstöd. Ett ikonmaner över bild berättar om vilken typ av dokument som återfinns på vilken sida. Sajten innehåller även vissa parallax-element för att dra uppmärksamhet till puffar i fokus.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Systembolaget uppdaterar ViNet och Employee Experience för 6000 anställda, bygger dashboard

Getingekoncernen skall de närmsta åren växa från 25 till 50 miljarder i omsättning och ser sin företagskommunikation som ett av flera verktyg för att stödja tillväxtresan.

”- Vi står inför en kraftig expansion av verksamheten och behöver stärka upp vår kommunikation på koncernnivå. Den nya webbplatsen blir en viktig del i det arbeter.”

säger Kornelia Rasmussen, Informationschef i Getingekoncernen.

Projektet har involverat en helt uppdaterad koncernidentitet och nytt koncept och design på uppgraderad EPiServerplattform.

Getinge.se, som går till Getinge.com, gick live på en EPiServer av NetRelations för omkring 18 månader sedan. Innan dess hade de en IBM Lotus Notes kund (via Mogul).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Telge Energi släpper ny UX och digital närvaro tillsammans med Söderhavet

Team Söderhavet: 

Mattias Svensson, CD och strateg
Jesper Robinell & Kristin Guzman, ID
Anna Sandqvist, Produktionsledning ID
Pontus Hellgren och Anna María Larsson, Design
Maria Klevemark, Koncept
Caroline Hambert, Copy
Stefan Geens – Linguistics
Samuel Larsson och Anton Kindblad, Gränssnittsutveckling
Eva Rehbinder, Projektledning

Team Nansen:
Tove Annerstedt, Projekledning
Robert Persson, Teknisk projekledning
Jeanette Taube, Backendutveckling

Kommentarer

  1. Vit text på ljusa bilder brukar aldrig bli riktigt bra. Här borde man byggt in ett val för redaktören att kunna ”flagga” om det är en ljus bakgrundsbild så texten kan få valfritt designelement som gör den läsbar.

Leave a Comment