Nytt omni-channel index från Avensia

In Check out/Kassasystem, Lojalitetsprogram, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Avensia har sjösatt ett helt nytt sätt att mäta vilka svenska aktörer som utmärkt sig som framstående inom omni-channel hantering av sin e-handel och handel. 37 detaljhandlare som bedriver handel både online och offline undersöktes.  De 23 kriterierna för omni-channel var bl a: Går det att se butikens lagersaldo online? Kan man beställa online och returnera defekt vara i butik? Har personalen i den fysiska butiken tillgång till lagersaldo för e-handelsbutiken? Beräknas lojalitetspoäng både på köp...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Leave a Comment