Hypen över för PWA, DXP och CDP enligt Gartner Hype Cycle 2021

In API, CDP, DMP, CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En av de mer långsiktiga och stilbildande rapporterna som kommer varje år missas ofta av svenska martech- och digitaliseringsintresserade då den dyker upp mitt i juli månad.

Men låt MKSE.com hjälpa er och gå igenom senaste Hype Cycle och Hype Chart från Gartner från i slutet av juli 2021. Där ser vi t ex att PWA (som MKSE.com redan skrivit ett antal hundra artiklar om idag) nått ”disillusionment”-fasen enligt analytikerna, samt att omåttligt populära CDP-trenden är kraftigt på väg ned som ”fluga”. Även DX- och CX-svitprodukten DXP är på väg bort från sin hypefas för att kanske gå in i en mer produktiv och faktiskt kund- och användarfokuserad fas. Där är andra halvåret 2021 redan t ex digitala plånböcker, MDM Produkt och Kunddata samt olika typer av virtuella kundtjänstestöd.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vissa förändringar i Gartner Digital Experience Platforms 2022

Nya, enligt Gartner ofta överdrivna hypar, är H2 2021/2022 att vänta kring Modular Commerce, Digital Shelf Analysis, ImmersiveDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bästa valet inom e-handel 2023, enligt Gartner. Skönhetsbolag ny på listan


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon