Lågkonjunkturen pressar siffrorna, antalet Martech-verktyg per företag sjunker

In CXM, Martech, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det har länge varit fastslaget att på global nivå används runt 90 Martech-verktyg i snitt av företag modell större eller medium. De uppgifterna kommer från MarTech-gurun Scott Brinkers siffror under första och andra året av pandemin. Nu kommer nya uppgifter signerade data från amerikanska Productiv ”Enterprise SaaS Management Platform” att många startups och tech-bolag 2022 använder mellan 40 och 60 olika martech och SaaS-baserade verktyg i snitt för att utföra sitt arbete.

Productiv? De säljer ett verktyg för att övervaka just detta. Som Anyfin och Zlantar för privata betalappar. Som verksamma har bolaget tagit in runt 720 Mkr för detta under tre års tid och i lika många riskkapitalvändor.

Vilka svenska bolagsledningar har redan spenderat för mycket pengar på metaverse och mindre taktiska digitalbeslut? Leta i MKSE.com innovation tech nyhetskategori. Öppen gratis under en begränsad period.

Det ska vara pådrivet av den pågående samt stundande lågkonjunkturen som, liksom med Viaplay och Netflix, fått många att se över sina måntliga SaaS-debiteringar på det onlinekopplade kreditkortet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  G–W Studios bakom nytt skalbart Design System för fintech-aktören

Ibland tjänsterna som företag använder fanns det även en välkända skara dubletter och viss redundans som nu inte längre anses värd pengen.