Macworld.se designar om, kvar på Polopoly

In Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Macworld.se har under dagen piffat upp sin design. Polopoly 9:an ligger dock kvar, vilket tyder på att de övriga sajterna inom IDG.se som väntas lanseras re-designade senare i år inte kommer byta CMS.

En god nyhet för Polopoly som med Bonnier, SVT och KI-tappen fått se en stor del av sina tyngsta referenser lämna under året.

Designelement då? Macworld har skaffat lite mer luft, rundade hörn, artikeluppdelande linjer och Apple OS-aktiga ikoner i högerkant. Sajten är, olikt IDG.se, äntligen centrerad. Paginering, sitemap i footern och taggmoln finns på plats. Annars är det en stor Facebook Pages-social widget samt dubbla Reco/like-länkar. Även kommentarerna har fått en ansiktslyftning.

Besökare verkar tycka att IDG.se-headern ska väck alternativt designas om. För sina, olikt designade tekniksajter, har t ex konkurrenten Mediaprovider valt en mer diskret, smalare toppborder i vitt.

Säkerligen mycket nytt för att vara IDG, men på det stora hela inte så omvälvande förändringar, jämfört med andra nyhetssajters re-designprojekt senaste tiden.

InternetWorld, med förnämliga domännamnet IW.se, väntas komma härnäst bland de re-designade IDG.se-sajterna.

Leave a Comment