Macworld.se designar om, kvar på Polopoly

In Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Atex Polopoly, iw.se, Macworld.se Nyheter, Polopoly Atex

Macworld.se har under dagen piffat upp sin design. Polopoly 9:an ligger dock kvar, vilket tyder på att de övriga sajterna inom IDG.se som väntas lanseras re-designade senare i år inte kommer byta CMS.

En god nyhet för Polopoly som med Bonnier, SVT och KI-tappen fått se en stor del av sina tyngsta referenser lämna under året.

Designelement då? Macworld har skaffat lite mer luft, rundade hörn, artikeluppdelande linjer och Apple OS-aktiga ikoner i högerkant. Sajten är, olikt IDG.se, äntligen centrerad. Paginering, sitemap i footern och taggmoln finns på plats. Annars är det en stor Facebook Pages-social widget samt dubbla Reco/like-länkar. Även kommentarerna har fått en ansiktslyftning.

Besökare verkar tycka att IDG.se-headern ska väck alternativt designas om. För sina, olikt designade tekniksajter, har t ex konkurrenten Mediaprovider valt en mer diskret, smalare toppborder i vitt.

Säkerligen mycket nytt för att vara IDG, men på det stora hela inte så omvälvande förändringar, jämfört med andra nyhetssajters re-designprojekt senaste tiden.

InternetWorld, med förnämliga domännamnet IW.se, väntas komma härnäst bland de re-designade IDG.se-sajterna.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.