Majblomman 2021 blir 35 000 mobila e-handelslösningar med QR-kodstöd

In Android, E-handel, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Årets Majblomman 2021 är en pandemisäker, digital historia som ändå ska hjälpa svenska barn att sälja de populära blommorna och som ska samla in pengar till barn i fattigdom. Aino berättar de har designat ett nytt system där 35 000 barn kan bygga en egen liten e-handel samt få upp en tillhörande, social nativeapp som t ex kan visa försäljningsstatistik i realtid och har stöd med push-notiser. Appen har även sociala mediadelningar på olika sätt aktiverat samt ett tillhörande QR-kodstöd á la Swish. Så att barnen kan  ta betalt från grannar på gatan så enkelt det bara går.

Över 100 000 beställningar gjordes under de första 12 timmarna, ibland klockade teamet bakom upp till tio blomorders per sekund. Molnarkitekturen (Amazon AWS EC2 Infrastructure)

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.