1500 synkroniserade drönare lyste upp QR-kod reklam

In Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Den där Tumblr’n som i snart ett decennium påpekat QR-kodens död får passa sig. Utöver sprillans nya, heta App Clips från iOS14 finns även WeChat Codes eller WeChat QR Codes för att knyta ihop den digitala världen med den fysiska. Och där innoveras det för fullt.

Igår kunde Shanghaiborna se en gigantisk QR-kod för WeChat (det visade sig vara reklam för ett nytt mobilspel) öppna upp sig över himlen. Styrt av hela 1500 synkroniserade drönare med LED-lampor i vitt som skapade QR-koden. EHCross var ”Drone Service Provider” och beställde reklamen gjordeDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon