Medievärlden.se live på Drupal, OpenX, Cloudmade och MailChimp

In CDP, DMP, Drupal, Gratis, Joomla, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

Medievärlden har lämnat Joomla! och gått live på en Creative Commons-skyddad Drupal 6 CMS. Blott 10 månader efter sajten gick live på Joomla!. Jobbet har utförts av Axel Andén (Medievärlden) med hjälp av Per Sandström (Aerob), Tommie Nordholm) (A pretty different factory) uppbackade av Tobias Sjösten och Viktor Miranda (Kollegorna). Smart att ta in flera, oberoende få-manna Drupalkonsulter. Det satte nog press på points-estimaten vid sprint planningen på ett annat sätt än om alla kommit från... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Hejsan! Kul att du uppmärksammar nya sajten! En liten detalj bara: vi har haft bättre snurr på kommentarerna på den nya sajten än på den gamla!

  2. ”Mer affärsnytta per krona för TU (som själva ligger kvar på sin Joomla! CMS av Pixpro).”
    Vet inte riktigt vad Martin Edenström syftar på där? TU har får något år sedan valt att lägga om rodret och gå mot OpenSource. Vi valde Joomla i första hand för att det var just OS. Nytta per krona för TU innebär att vi kan dra nytta av de saker som utvecklas för tu.se – i arbetet med dagspress.se liksom det som göra för vår nya sajt mediekompass.se. Strax ska vi gå över på po.se – till Joomla som CMS – och dra lite mer nytta av att vi ligger i samma CMS.

    Att Axel och Medievärlden valde ett annat OpenSource CMS är spännande och utvecklade. Vi följer den utvecklingen på nära håll. Och fortsätter att göra mycket ”affärsnytta per krona” till TUs övriga verksamheter med Joomla som CMS.

  3. Hej TU! Jag skriver alltid en sajts CMS-val i parentes, oavsett om den är huvudperson i en artikel eller ej. För kännedom och arkivering. Så syftade inte på er, men på nya Medievärlden när det gällde ”prispressade estimat (pengar) genom flera Drupalkonsulter”. Men det var kul att höra denna bakgrundshistoria kring TU.se vs. Medievarlden.se och Joomla! vs. Drupal.

  4. Pingback: Externa tjänster på medievarlden.se « Medievärldens redaktionsblogg

Leave a Comment