Medievärlden.se live på Drupal, OpenX, Cloudmade och MailChimp

In CDP, DMP, Drupal, Gratis, Joomla, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

Medievärlden har lämnat Joomla! och gått live på en Creative Commons-skyddad Drupal 6 CMS. Blott 10 månader efter sajten gick live på Joomla!.

Jobbet har utförts av Axel Andén (Medievärlden) med hjälp av Per Sandström (Aerob), Tommie Nordholm) (A pretty different factory) uppbackade av Tobias Sjösten och Viktor Miranda (Kollegorna).

Smart att ta in flera, oberoende få-manna Drupalkonsulter. Det satte nog press på points-estimaten vid sprint planningen på ett annat sätt än om alla kommit från samma bolag. Mer affärsnytta per krona för TU (som själva ligger kvar på sin Joomla! CMS av Pixpro).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Consid tar över digitala kanaler och Sitevision hos fackförbundet

Det är vitt och luftigt. Väldigt vitt och luftigt för att täcka en färggrann mediebransch.

Några features:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Norstedts handlar upp ny headless-byrå, ny ID för Rabén & Sjögren

I övrigt? Dagstidningar på Twitter listas i en spalt. Redaktionens kontaktinfo listas tydligt längst ned tillsammans med några sociala bokmärkesplats-länkar samt en del återupprepade nyhetslistor.

Medievärlden hälsar de hittills bara har positiva erfarenheter av open source-plattformen Drupal.

Utvecklingsbloggen sköttes via en WordPress.com.


Läser du MKSE.com i din vardag? Ge mig din röst i YABA 2010! Det enda som krävs är din epost och ett klick. Allt annat är redan ifyllt!

Kommentarer

  1. Hejsan! Kul att du uppmärksammar nya sajten! En liten detalj bara: vi har haft bättre snurr på kommentarerna på den nya sajten än på den gamla!

  2. ”Mer affärsnytta per krona för TU (som själva ligger kvar på sin Joomla! CMS av Pixpro).”
    Vet inte riktigt vad Martin Edenström syftar på där? TU har får något år sedan valt att lägga om rodret och gå mot OpenSource. Vi valde Joomla i första hand för att det var just OS. Nytta per krona för TU innebär att vi kan dra nytta av de saker som utvecklas för tu.se – i arbetet med dagspress.se liksom det som göra för vår nya sajt mediekompass.se. Strax ska vi gå över på po.se – till Joomla som CMS – och dra lite mer nytta av att vi ligger i samma CMS.

    Att Axel och Medievärlden valde ett annat OpenSource CMS är spännande och utvecklade. Vi följer den utvecklingen på nära håll. Och fortsätter att göra mycket ”affärsnytta per krona” till TUs övriga verksamheter med Joomla som CMS.

  3. Hej TU! Jag skriver alltid en sajts CMS-val i parentes, oavsett om den är huvudperson i en artikel eller ej. För kännedom och arkivering. Så syftade inte på er, men på nya Medievärlden när det gällde ”prispressade estimat (pengar) genom flera Drupalkonsulter”. Men det var kul att höra denna bakgrundshistoria kring TU.se vs. Medievarlden.se och Joomla! vs. Drupal.

  4. Pingback: Externa tjänster på medievarlden.se « Medievärldens redaktionsblogg

Leave a Comment