Microsoft integrerar Yammer med SharePoint för 7 miljarder?

In Intranät, Nyheter, Office 365 SharePoint Online, SharePoint MOSS 2007 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Microsoft ECM/CMS-satsar med hjälp av förvärv igen. Enligt uppgift är de mycket nära ett övertagande av en av de senaste årens största hyper inom modernare intranät, Yammer.

http://news.cnet.com/i/bto/20080908/yammer-screenshot_threaded-sm_300x313.jpg

Yammer har gjort sig kända som ”ett Twitter för intranät” och har flera större svenska företag som kunder. Dock rätt få betalande sådana, vad MKSE.com erfar.

Genom avyttringar har det varit tydligt att e-handel inte är en core kompetens Microsoft vill specialisera sig på. Och externa webbplatser-fokuset lade de egentligen ned redan i mitten av 00-talet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  En av de största skogsägarföreningarna bygger e-handelsplats med Dizparc

SharePoint MOSS 2007 samt uppföljaren SharePoint 2010 är däremot framgångsrikt i interna portaler, nät och just intranät och där passar Yammer väl in. Yammer har även flirtat och förbättrat sitt stöd för SharePoint de senaste kvartalen.

Prislappen sägs landa på runt 7 miljarder SEK.

MKSE.com’s bevakning om Yammer de senaste åren finner ni här.

Kommentarer

  1. Detta låter väldigt konstigt med tanke på vad som vi tror om styrkorna i Wave 15:s förmågor kring bl.a. Social Collaboration. Innebär det att påståendet är falskt, att Yammer och Microsoft redan integrerat produkterna i det som nu komma skall, eller att de anpassar lösningen för olika licensmodeller? Ska bli spännande att snart få se.

  2. Är nog inte helt enkelt att integrera Yammer i Wave 15. Kommer nog i 16.

Leave a Comment