Nytt SharePoint intranät hos Regeringskansliet i februari 2011

In Intranät, Nyheter, Offentlig sektor, Office 365 SharePoint Online, SharePoint MOSS 2007 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Får veta att Regeringskansliet planerar att byta ut det befintliga FrontPage intranätet som snurrat sedan våren 1998. En färskare SharePoint (se update nedan) ska installeras. Ursprungsplanen är att ha uppe det nya intranätet i februari 2011. Vid tidigare inköp av produkter i Microsofts portfolio har viss intern irritation infunnit sig. Detta då de upphandlades kort efter att en tidigare marknadsansvarig på Microsoft utetts till statssekreterare stadsråd. För externwebben använder fortfarande Regeringskansliet sin Polopoly installerad 2004. Update:...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Damen från Microsoft är inte statsråd utan statssekreterare (vilket är något helt annat). RK använder redan Sharepoint för vissa delar av sitt intranät och det är inte endast intern kritik mot tidigare MS-köp utan även Riksrevisionen har kriterat det (vilket är rätt allvarligt).

  2. Hej Martin,
    Uppgiften i ditt inlägg är felaktig. Regeringskansliet har inte valt att lägga sitt intranät i SharePoint. Det stämmer att Regeringskansliet planerar att ha ett nytt intranät till februari 2011, men vilket publiceringsverktyg som kommer att användas vet ingen idag. En undersökning av tänkbara publiceringsverktyg pågår.
    Hälsningar
    Anna Bengtsson, intranätredaktör, Regeringskansliet

Leave a Comment