Offentliga England investerar stort i Salesforce och Slack

In Analys / Statistik, API, Nyheter, Offentlig sektor, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Brittiska myndigheten Crown Commercial Service (CCS) stod 2021/2022 för rådgivning till olika myndigheter, enheter och organ inom landets offentlig sektor värd hela 37,5 mdr SEK. Inte sällan inom digitala tjänster och partnerskap. Myndighetens syfte är att skapa gynnsamma samarbeten med aktörer som ska ger skattebetalarna mest valuta per spenderat pund.

Senast in på myndighetens lista över digitalleverantörer är amerikanska Salesforce. CCS ska idag ha förhandlat fram:

  • En rabatt på licenser (Salesforce, Mulesoft, Tableau och Slack) och tjänster för brittiska offentliga myndigheter, inklusive sjukvård/hälsa.
  • Gratis sandbox’ing experimentprojekt, så att kvalificerade organ kan lära sig om Salesforce-lösningar.
  • En panel av Salesforces SME-implementeringspartners
  • Utbildning och support
  • En rabatterad testversion av Salesforces Net Zero Cloud, som ska jobba mot utsläpp i framtiden.
Alla svenska kunder som valt att gå MACH, headless och decoupled på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade headlessektion. Läs allt här.

Philip Orumwense CBE, Commercial Director och Chief Technology Procurement Officer på Crown Commercial Service säger:

” – Jag är glad att Crown Commercial Service och Salesforce har kunnat nå en överenskommelse om denna inköpsintention. Det kommer att tillåta kunder i den offentliga sektorn i Storbritannien att få tillgång till en konkurrenskraftig baslinje för prissättning genom att erkänna våra sammanlagda offentliga utgifter; och säkerställer en kostnadseffektiv marknadsplats med tillgång till de bästa lösningarna för varje krav. Avtalet kommer ytterligare att säkerställa ökat samarbete och aggregering av statliga och bredare offentliga utgifter för att uppnå ökad automatisering, prognoser, rapportering och hantering av kundengagemang.

Beslutet är anmärkningsvärt, anser flera i branschen. Salesforce är varken brittiska, vilket brukar föredras, eller historiskt kända för att vara kostnadseffektiva. Varken inom CRM eller inom t ex e-handel.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Gratis föreläsning om fördelarna med Mattermost som alternativ till Teams och Skype