Svenska restauranger erbjuds Curbside och e-handel för 3,43 mkr från Salesforce, dubblar priset

In Check out/Kassasystem, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing, Salesforce Commerce Cloud, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Salesforce marknadsför som bäst ett nytt accelererat D2C-ehandels- och branscherbjudande mot svenska näringsidkare inom mat- och restaurangbranschen. Det är en paketering om Salesforce B2C Commerce Cloud/Order Management (med betallösning och stöd för olika skattesatser), en Storefront App & Solution Install, drift/underhåll, ett års support och vissa 3:e partplugins (beroende på vilken partner som bokas upp).

Tiden ska vara främsta faktorn, menar Salesforce. Restauranglösningen erbjuds komma upp med en färdig marknadsmässig lösning på så kort tid som 10 veckor. Men detta är inget unikt i en D2C-värld där konkurrenter sedan i mars 2020 har case uppe med storbolagskunder som berättar om lanseringar på mindre än en vecka.

Storefront App’en för mobiltelefoner är ju annars en rätt trevlig del av Salesforce portfolio. Om den fungerar som i de tillhörande grafiska exemplen med ”Din order tillagas just nu” realtidsuppdateringar efter lagd order och betalning. Även om det är precis samma ”Salesforce storefront app for consumer and essential goods” som även erbjöds i det billigare [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”](se nedan) D2C consumer and essential goods-alternativet.

Vi har mer på samma ämne:  Amazon tvingas ta sig an Shopify med ett nytt D2C-bolagsförvärv, lade ned samma teknik fem år sedan

Inga referenskunder direkt nämns denna gång, men t ex har hela Frito-Lay i julas berättat att de satsar på Salesforce Commerce för sin D2C satsning under pandemin. Just Eat, Picard, TableSafe, Hotel Chocolat och Canex är kunder till Salesforce i Europa, Toast och ZeroCater är två i USA. Men inom resturangnäringen är dessa och andra kunder främst CRM-användare och användare av Salesforce Sales samt Service Cloud. Inte Commerce Cloud i någon variant.

Men prislappen är fortsatt en annan historia än konkurrenternas, som främst ledande Shopify, men även Optimizely/Episerver Commerce, Adobe Magento samt Storm och Centra. Det hela börjar på hela 3,43 Mkr per år. Vilket nog är mastigt för de flesta utsatta restaurangägare.
Det visar sig även att Salesforce faktiskt dubblat priset jämfört med det D2C-Commerce Cloud erbjudande man gick ut med i höstas. Då kostade en installation av motsvarande setup 1,7 Mkr.

Vi har mer på samma ämne:  E-handlare med 400 butiker till attack mot Shopify, byter leverantör

Salesforce Order Management köpupplevelsestöd över alla kanaler listas t ex annars hos Salesforce från 50 SEK per lagd order (årligen fakturerat).

[/ppp_patron_only]