P&G ersätter tre teknikstackar, SharePoint och 10 CMS med Sitecore XP, har börjat utrullning på 800 webbar

In Nyheter, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Här är en som trots allt verkar tro på single-suite, en uteslutande produktsvit. Det är enorma P&G, som genom varumärkeschefen Marc Pritchards uttalanden tidigare i år blev en typ av pionjär inom framtida programmatic, DMP och online marketing, även är en ny global användare av Sitecore XP.

Det är där en Sitecore XP har ersatt P&G’s tidigare mycket komplexa ekosystem av varierande produkter inom .NET, Microsoft SharePoint Server, Java och PHP samt hela tio olika CMS (Drupal från 2010 borde vara en av dessa).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så AI-tränas 1500 anställda på ARC, egna workshops och AI-utbildningar

Det ska enligt Sitecore vara hela 80 länder på en mängd olika språk och skärmstorlekar som får Sitecore. Kostnaderna ska ha reducerats med jämna siffran 33% sedan utrullningen startade.

Men helt utrullad är inte lösningen. Det är fortfarande en annan lösning för största us.pg.com, samt pg.co.uk och Drupal i de nordiska och engelska pressrummen. Flera varumärkessajter som oralb.co.uk kör Sitecore idag. De svenska länkarna länkar idag främst till just pressrummet pgnewsroom.co.uk/sv. P&G använder även GTM samt har en Google Search Appliance.

Förra hösten berättade MKSE om hur P&G släppt den gemensamma ”kupongsidan” Bravardag.se för varumärken som Gillette, Always, Braun, Ariel, Head & Shoulders, YES, Oral-B, Tampax, Venus och Lenor och rullat ut den på en gemensam prestandafokuserad ramverksplattform i Europa.

Leave a Comment