PMI släpper egen Agile Certification

In Kanban, Metodik, Nyheter, Scrum, XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Äntligen har även PMI, med den världsledande PMP projektledningscertifieringen, anammat agila metoder (Scrum, Kanban, XP, DSDM, FDD, Crystal, Adaptive Software Development m fl) på ett strukturerat sätt. Och de gör det på sitt vanliga sätt. PMI-satsningen kallas PMI Agile Certification och släpps för registrering i maj och för pilot testing först i augusti 2011. Undersökningar visar att hela 68% av organisationerna inom PMI använder idag agila metoder. 63% rekommenderar även agila metoder. MKSE.com har tidigare påpekat...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Oj, det visste jag ju. Skrev samma sak där ovan. Såg det pratades om det på Twitter, därav undran, men måste varit kursdeltagare från piloten som pågår just nu.

  2. Project Management Institute (PMI) erbjuder Agile Certified Practitioner(PMI-ACP) program certifieringar på svenska platser nu. Samt online.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.