PMI släpper egen Agile Certification

In Kanban, Metodik, Nyheter, Scrum, XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Äntligen har även PMI, med den världsledande PMP projektledningscertifieringen, anammat agila metoder (Scrum, Kanban, XP, DSDM, FDD, Crystal, Adaptive Software Development m fl) på ett strukturerat sätt. Och de gör det på sitt vanliga sätt. PMI-satsningen kallas PMI Agile Certification och släpps för registrering i maj och för pilot testing först i augusti 2011. Undersökningar visar att hela 68% av organisationerna inom PMI använder idag agila metoder. 63% rekommenderar även agila metoder. MKSE.com har tidigare påpekat...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Oj, det visste jag ju. Skrev samma sak där ovan. Såg det pratades om det på Twitter, därav undran, men måste varit kursdeltagare från piloten som pågår just nu.

  2. Project Management Institute (PMI) erbjuder Agile Certified Practitioner(PMI-ACP) program certifieringar på svenska platser nu. Samt online.

Leave a Comment