Prestandaproblem kan orsaka tittartapp för Volvo och SvD i ny, native annonslösning

In CDP, DMP, Cloud / Förvaltning, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

För att komplettera allt mer paywallat innehåll har SvD.se släppt Brandedstory.svd.se, en ny native annons-lösning där Volvo Cars är bland de första annonsörerna ut. Februari-kampanjen heter ”The Get Away Car”.

Här har de släppt loss kända poddaren Kristoffer Triumf som för sponsorn intervjuar vanliga svenska Volvoförare. Reklambyrån Animal och produktionsbolaget Swim Club står bakom filmerna och poddarna.

Men den omslutande tekniken får lida då innehållsproducenterna valt lägga samtigt ”long-read” kampanjinnehåll på en och samma ”one-pager”. Bildmaterial i annonslösningen finns dessutom på de i dessa tider som de mycket vanliga bakgrundsliggande parallax-elementet (i annonssammanhang kallat Roller Coster ad). Allt innehåll blir sammantaget tungt, hela 25 MB stort med tillhörande innehållstyper som Lemonwhale, Youtube-filmer och poddklipp på Acast.

Allt leder till att WordPress-sajten får enbart 59/100 i betyg av Pingdom, eller rekordlåga 5% PageSpeed av GTMetrix (på Chrome i Europa).

Innehåll laddar på totalt 3-4 sekunder i olika mätningar. Ingen katastrof för en så pass stor kampanjsajt, men betydligt sämre för den totala kundupplevelsen är hur pass segt webben faktiskt renderar och exponeras. Volvos betalda innehåll exponeras på dator och läsplatta efter först 18-20 (!) sekunder. Även på modernare datorer och iPads som iPod Air. Innan dess får Volvo hoppas att annonsbesökarna inte överger allt på grund av en skymmande, rullande laddsymbol.

Per Carleö på Volvo inledde ett native-samarbete med SvD redan 2015.

Lösningen innehåller även New Relic och Optimizely A/B-test stöd.

Leave a Comment