Prestigevinst, nya Microsoft.com byggs på Sitecore, inte Episerver

In Adobe AEM, Microsoft .NET, Nyheter, Online Marketing, Sitecore XP, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I en ny casestudie påpekar Sitecore att nya Microsoft.com är byggd på deras plattformar Sitecore® Experience Platform™ (XP) Sitecore® Experience Database™ (de gillar verkligen trademark och copyright-symbolerna, som ingen annan). Allt givetvis i en Microsoft Azure miljö.

Ett slag mot andra Microsoft-beroende partners som nog gärna fyllt samma funktion. Inte minst Episerver, som sedan Karen Chastain kom in i varannan mening gärna pratat om hur tighta de är med mjukvarujätten.

Caset pekar på hela Microsoft.com, men det verkar främst vara Microsoft Partner Network (MPN) webben som Sitecore vann. Uppdraget var att göra om sajten för att bättre rymma modern marknadsföring för produkter som Office 365, HoloLens och Cortana. Microsoft Digital Services teamet berättar även att de sökte en snabb plattform (definitivt inte Sitecores främsta egenskap tidigare) som kunde hjälpa dem med att:

  • Publicera workflows
  • Targeted marketing capabilities
  • Flerspråksstöd
  • Skapa personaliserade upplevelser
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Brenderup uppgraderar till Dynamics 365

Allt för 69 regioner på 19 språk. Det var delägda Microsoftbolaget Avanade (även delansvariga för den stora Husqvarna affären) som fick uppdraget att bygga hela Sitecore-lösningen. De ska ha fler än 250 Sitecore kunder i 21 olika länder.

Dessutom verkar Microsoft dela ut dessa ansvar som en del i sina många partnerskap. För det är bara månader sedan bolaget gick ut och berättade att utvecklarforumen MSDN, TechNet, VisualStudio.com och Docs.Microsoft.com landar på Adobe Livefyre i Adobe Experience Manager, en del av Adobe Marketing Cloud. En del av samarbetet mellan Dynamics 365 och Adobe Experience Cloud.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  EPiServers tidigare ägare tar över stor del av Sitevision

Dessutom används en Digital River e-handel för Microsoft.‭com sedan 2015. Där kom inte Sitecore Commerce in.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.