Så blir nya H&M Afound och Afound.com

In Adobe AEM, CXM, E-handel, Java, Nyheter, SAP Commerce Cloud, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det känns som det kommer ett nytt H&M-varumärke varje månad nu. Nu har ”P12”, det tolvte projektet fått sitt namn Afound och nyss avtäcktes även nya Afound.com. En splash byggd på PHP med Modernizer och en massa olika GTM script.

Fredrik Svartling är VD för det nya bolaget. Afound ska bli en marknadsplats med rabatterade märkesvaror (egna och andras) inom mode och livsstil. Det bygger på medlemskap. Det ska även öppnas en fysisk butik på Drottninggatan i Stockholm.

Till skillnad från kommande H&M /Nyden riktad mot millennials som enbart ska erbjuda digital handel. Men liksom inom och utanför /Nyden får sociala nätverk som Instagram en central, upphöjd position även på Afound.com. Tillsammans med Facebook. Nu gäller det att inte H&M tittar för mycket på gamla säljstrategier från 2015/2016.

”– Vi ser en stor potential för Afound och ser fram emot att introducera marknadsplatsen för vår publik i Sverige under 2018. Afound värnar om produkters värde och mixen av dem. Genom att erbjuda inspiration till personlig stil, kvalitetsvarumärken och känslan av att kunna göra en riktigt bra affär, erbjuder Afound en ny form av off-price-upplevelse.”

H&M har för vana att lägga sina nysatsningar på den sedvanliga SAP hybris uppsättningen med Adobe AEM stöd (från bl a Accenture). Så var det med 2017 års släpp av arket.com. Förutom egna varumärket CoS med Cosstores.com som ligger kvar på en äldre Wipcore eNova e-handel tillsammans med H&M-varumärket Monki.