Doberman designar och finaniserar Superphone, Salesforce CRM för din adressbok

In CRM Customer Relationship Management, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Superphone är ett spännande app-projekt som svenska Doberman både designat och delfinansierat genom egna greenhouseinitiativet DobermanForward. Målsättningen är att ”CRM-ifiera”, eller skapa ett ”mini-Salesforce ” för alla våras telefonböcker i mobiltelefonen.

Tanken är att skapa automatiska regler (patenterade ”Never lose touch” kallas idén) där viktiga kontakter regelbundet och per automatik följs upp enligt några fördefinierade regler. Därefter kan automatiska SMS-meddelanden som ”höras?”, ”luncha?” etc. skickas ut.

Låter rätt stressigt och aningen statiskt, men mer användbart för t ex musikmoguler som behöver hålla affärsmässig kontakt med skivbolag och producenter. De avslutar uppenbarligen ändå vartenda dagligt samtal med en ”luncha?”. Det är även en musiker som står bakom idén med Superphone.

Vi har mer på samma ämne:  Doberman öppnar upp på ytterligare en marknad

Däremot är skapelsen mest för nöjesindustriprofiler med medelmåttigt stora adressböcker, annars riskerar ekvationen att dra iväg med kostnaden om 0,1 dollar per aktiv konversation.

DobermanForward har fått ett delägande tillsammans med aktörer som Runway Ventures , Fyrfly, Yard Ventures och Tramsmedia Capital. Det är inte otänkbart att Dobermans nedlagda UX-tid finansierade deras procentuella ägarandel. Superphone har just nu i två vändor tagit in runt 4,7 miljoner dollar.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.