Så många är bakom GP.se paywall GP+

In Escenic, Nyheter, Paywall, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Under en rätt stökig paneldebatt ledd av Axel Andén på fredagens Drupalcamp meddelades i alla fall intressant, svensk "post paywall" information från mediahuset Stampen. Den kom från Göteborgs-Postens (GP) Martin Holmberg, ansvarig digital development, som ansvarat för den nya satsningen GP+ (på Polopoly CMS). Släppt den 24:e mars för 19 kronor i månaden. Han berättade att under en procent av GP.se's läsare nu valt att anamma den Aftonbladet plus-liknande featurematerialmodellen. Det skulle i så fall innebära omkring 4200 betalande läsare... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Kan inte Stampen, Bonnier och
    Schibsted
    sätta sig och skapa sitt eget ”Piano Media-upplägg” med Flattr-uppdelning och oAuth-liknande SSO. Är iTunes procentsats för hög för mediahusen tror jag det är det enda som kan lyckas.

  2. Kan inte Stampen, Bonnier och Schibsted sätta sig och skapa sitt eget ”Piano Media-upplägg” med Flattr-uppdelning och oAuth-liknande SSO. Är iTunes procentsats för hög för mediahusen tror jag det är det enda som kan lyckas.

Leave a Comment