Så skapar Pressbyrån ett omnikanalserbjudande, ny webb och e-handel

In Nyheter, Omnikanal, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det var ett tag sedan vi såg en större svensk förflyttning till WordPress CMS. Men nu har vi nya Pressbyran.se som syns på open source plattformen sedan ett tag tillbaka. Föredömligt på en uppsäkrad domän.

Sajten har en tydlig uppbyggnad av HTML5-animerade, stora grafiska ytor med kampanjinnehåll för  gällande kampanjer. Allt samlas sedan i ett gemensamt sidträd som då och då skymtar förbi efter startsidan passerats.

Det finns en enklare content marketing sektion med information om mellanmålet etc. som ska se trevlig ut och dra trafik. Men den är byggd i ett rätt tradigt löp med mycket vit yta.

Sajtens trafik lyfts av den gratis Wifi med tillhörande splashpage Pressbyrån erbjuder i alla butiker. Via ett samarbete med svenska Rover rabbit som även jobbat med Seven Eleven. Fyra olika sociala medier lyfts fram i headern, men t ex Youtube-sidan har enbart fyra klipp och pinsamt låg trafik (30 visningar per film).

Finns även en ofta inlänkad e-handel skriven i Django (inte WooCommerce) med Klarna Checkout och Cloudflare CDN stöd. Där säljs främst alla tidningar som Pressbyrån fortfarande associeras med. Besökare kan även bli meddelade när nya nummer av en tidning utkommer. Men det är ingen vidare långsiktig e-handelsidé att sälja papperstidningar i styckpris online.

Pressbyran jobbar med iProspect och Avantime sedan några år tillbaka. Det är okänt vilka som tagit fram WordPress-lösningen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stendahls och Awaves nya ägare köper upp flera byråer

Leave a Comment