Saco.se med EPiServer Mobile Pack, EventX och Solr search lanserad av Nansen

In Gratis, iPhone, Nyheter, Optimizely/Episerver, Responsive Design / Mobilwebb, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Nansen och Söderhavet är klara med nya Saco.se.

En helt omskriven EPiServer CMS 6 R2 för Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, byggd för att stärka opinionsbildning samt förtydliga förhållandet och samarbete mellan Saco och medlemsförbunden. Målet med sajten är att det ska bli mycket enklare för individen att hitta just ”sitt” förbund. Tydligare och mera besökarvänlig struktur var en stor del av projektet.

– Centralorganisationens målgrupper på webben har visat sig vara väldigt olika. En stor utmaning för oss att lösa i projektet, enligt Åsa Widert Schoug, webbansvarig på Saco och projektledare Saco.se.

För att navigera inom stora mängder rapporter, remissvar, debattartiklar och yrkesinformation valdes filtrerat sök med autocomplete via Solr sökteknologi. För mobila enheter skapades en integrerad mobilsajt på open source EPiServer Mobile Pack.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ARC byter namn för fjärde gången, har 140 partners

Nya Saco.se ska även fungera som ett verktyg till förberedelse vid besök på Sveriges största yrkes- och utbildningsmässa, Saco studentmässa. Den nya sajten har byggt in ett personaliserat planeringsredskap i open source EPiServer EventX för eleverna där de kan skapa sitt ett eget schema, skriva ut egna  utställarlistor och tipsa varandra på Facebook om mässan. Anpassat både för både dator och mobiltelefon.

– Statistik från utvärderingar visar att elever som använde vår sajt för att förbereda sitt mässbesök fick ut mångfaldigt mer av besöket än andra. Därför satsar vi vidare på användning av intuitiv teknik för att förbättra upplevelsen för eleverna ytterligare, säger Sandra Wahlgren, projektledare för Sacos Studentmässor och Välja Yrke.

Leave a Comment