Sigtuna ännu en kommun som gör ”the switch”, även för externwebb

In Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Efter åtta år på Episerver har Sigtuna kommun fått nog och väljer nu istället SiteVision CMS för kommunens nya webbsida. Från .NET plattformen till java ”SaaS-ish” med drift i SiteVision Cloud och från KnowIT Dalarna till egen utveckling.

Fokus på den nya webbsidan kommer vara mobilitet och tillgänglighet för att erbjuda invånarna en bättre upplevelse. Sigtuna kommun ska eftersökt ett CMS med kraftfull och enkel hantering som skulle underlätta förvaltningen över tid. Sitevision har annars främst pratat nya intranät de senaste kvartalen, men där är antalet kommuner som valt plattformen imponerande:

Och det är bara de senaste sex månaderna. I nästan samtliga fall lämnar kommunen en Episerver installation och pådriven DXC molnflytt. För 10 månader sedan berättade MKSE.com om hur Episerver tappat var femte kommunkundkonto. I Sigtuna kommun bor 47 146 och Sigtuna.se används även för vissa digitala medborgartjänster.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.