Sogetis SaabGroup.com på SharePoint 2010 fick hjälp av en EPiServer

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Nyheter, Office 365 SharePoint Online, Optimizely/Episerver, SharePoint MOSS 2007 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Sogeti Sverige har släppt nya SaabGroup.com för den svenska försvars och säkerhetskoncernen. Det fanns även plats för en EPiServer CMS 5 när Sogeti byggde sitt nya SharePoint 2010 case. Det var inte klart då Sogeti berättade om projektet för omkring 7 veckor sedan.

Designen står svenskengelska Zooma för.

Innehåll i denna intressanta och snygga release då:

  • Den populära grafiska menyn finns på plats.
  • En scrollbar, stor carousel som även agerar bakgrundsbild (också tidstypiskt)
  • Kontaktpersoner, kontaktforumlär och nyhetsbrevsprenumeration fälls ned i flikar. På undersidor ligger dessa fält med i en övre yta. Snyggt.
  • ”Andra nät-länkar” finns i absolut toppmeny
  • En nyhet är sökfokuset som på startsidan finns i mittytan (en sökbox) med tillhörande taggar för populära (modererade sådana) sökningar. Men denna följer sedan på sidor med scroll även löpande med som en nedre bar. Häftigt och innovativt.
  • Även undersidors huvudyta har kombinerat grafiska och lagerbaserade puffar för designad information. Snyggt att designa fler sidor än bara startsida.
  • Det finns pratbubblor med länkad information som fälls upp vid hovring över foton.
  • Avancerad bildbank finns för alla produktbilder med tillgång till högupplösning.
  • Community på My.saabgroup.com med premium content, SMS-alerts och speciella nyhetsbrevsprenumerationer.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SAS lämnar Sverige och avnoteras, presenterar ny "employee experience"

En riktigt, riktigt gedigen och modern produktion. Vältestad ser den ut att vara också. Saab Group ska vara nöjda. Det enda jag kunde hitta var att gänget glömt den i SEO sammanhang ack så viktiga re-directen av gamla startside-URL:er (från t ex gamla startsidan).

Samtidigt har CSC blivit ny PC/arbetsplatsleverantör till Saab idag. Tieto är förlorare i uppdraget som värderas till en halv miljard kronor.

Kommentarer

  1. Hej! Det som inte framgår i artikeln är att sajten är designad av Zooma. Jag förstår att det är fokus på CMS här, men eftersom det nämns så mycket om designen så tyckte jag det var värt att nämna :)

Leave a Comment