ST satsar på enskild kampanjsplash i ny digital närvaro

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

ST har fått en uppdaterad digital närvaro signerad fackförbundens favorit, Wunderkraut.

STs officiella webb skiljer sig en del från Wunderkrauts andra fackföreningssajter.

Här är det en strikt kampanjbaserad splash en majoritet av besökarna kommer mötas av med uppmaningen att bli medlem i två call-outs. Det är nästan svårt att hitta annan information eller länkar för t ex existerande medlemmar. Allt som kvarstår är en leaflet-lik one-pages återfinns löptext om förbundet.

Det gäller när webben nås via det översta, betalda sökresultatet. Organisk trafik som kommer in via ett val några sökresultat längre ned och övriga direktbesök på ST.org erbjuds den vanliga Drupal 7-webben. Där återfinns några diskret sidoscrollande bildobjekt, målgruppsingångar, en lönesnurra och stora erbjudande/nyhetspuffar.

I övrigt en sober och tilltalande design och vissa personaliserade egenskaper baserat på vilken målgruppsingång som väljs (som trots att det står ”existerande medlem – vi har sparat dina inställningar” främst visar erbjudanden att bli medlem).

Konverterande ”Bli medlem” som hela närvaron fokuserar på består av hela 13 tvingade och otvingade fält, men är ändå aningen mer logisk än den hoplappade hos t ex Unionen.se.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nix handlar upp ny byrå, ska revitaliseras

Kommentarer

  1. Hej, STs nya Drupalsajt finns på st.org. Landnings/kampanjsidan som refereras till ovan är äldre och inte byggd i Drupal. Den kommer för övrigt snart att fasas ut.

Leave a Comment