Widrikssons och Star Republic utvecklar ny portal med realtids-vy, Coop första kund

In Android, CXM, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Bengt Wessborg berättar att Star Republic är med och utvecklar den nya Last Mile-lösningen som åkeriaktören Widrikssons just lanserat. Coop är en av användarna till leveransportalen, då får de bättre överblick och mer kontroll över leveransen via SMS och en bild över var samtliga fordon befinner sig i realtid.

”- Leveranssäkerhet är viktigt för oss då våra kunder är beroende av våra matkassar för att lösa vardagen. För att möta det behovet har vi den senaste tiden investerat stora resurser på att säkerställa att vi har ett starkt erbjudande för de som vill köpa mat på nätet. Att investera i Widrikssons Leveransportal är ett viktigt steg i utvecklingen, och ger oss möjlighet att fortsätta stärka vår roll som en dagligvaruleverantör i framkant.”

Säger Niklas Zeitlin, Operativ Chef på Coop Online, i ett pressmeddelande. All matkassar som köps av Coops kunder i Storstockholm och Göteborg kommer att kunna spåras i det nya systemet. Last Mile-lösningen är uppbyggd baserat på:

  • Microsoft .NET core Backend
  • React.js Frontend
  • NoSQL för databaserna
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Innovationslabben 2.0 är en grej, Scania öppnar Scania Sergel hubb

Samt API-gateways ska användas för att kommunicera med konsumentsidan, förarappen och backoffice. För kommunikationen mellan tjänsterna används Message Queue. Systemet ska säkrat driftsäkerhet tack vare Amazon AWS (serverless computing) och ska vara skalbart med microservices, Cloud Native enligt Widrikssons och Star Republic.

Coop.se är en Episerver-kund som bl a jobbar med Making Waves.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Satsning på headless och lojalitetsklubb i nya Strawberry.se
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss