Star Republic säljs till Frankrike

In Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce, Salesforce Commerce Cloud, Star Republic by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Är det franskt hårdrockstema vi har att vänta på VFM-konferenserna framöver? Så kan det bli då SQLI förvärvar Star Republic i en affärs genomförd tillsammans med bolagets ledningsgrupp. SQLI med bas i Paris, Frankrike, är en ledande aktör inom digital transformation med 2.000 anställda. Gruppen omsätter 191 miljoner euro och har 23 kontor i åtta länder. Bland bolagets kunder ses bland annat: Airbus, Nespresso, L'Oréal, JTI, ArcellorMittal, BNP Paribas, SNCF, Groupe SEB.Star Republic med 70 anställda ska ha växt... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Show me the money, Marcus?
  Tittar du i 2017 års redovisningen för Star Republic Holding AB (556684-9161 nu med namnet Finish22 AB) har det under året uppstått en tillgång på knappt 70 miljoner kronor. Kan det vara försäljningen av dotterbolaget Star Republic AB (556646-1876) till fransmännen?
  I årsredovisningen finns även siffor för återbetalning av villkorat aktieägartillskott och utdelning till ägarna. Tecken på att pengarna har delats ut till de 5 ägarna?

  Slanten de fick i maj 2017 i samband med försäljningen är väl bara en liten morot från fransmännen?
  Den stora summan får väl de gamla ägarna först efter 3 år, under 2020, förutsatt att vissa mål nås? Det är väl därför gamla ägarna och ledningen sitter kvar, kämpar på under tre år och får sin STORA slant när de gör sin exit och lämnar bolaget?

  Förra årets 70 mille var väl intressant? Mer intressant är hur stor slutsumman blir och hur mycket deg göteborgskillarna i slutändan cashar hem?

  Star Republics vice VD, Johan Setteryd, tillika bolagets COO och en av de fyra minoritetsägarna har hastigt fått avsluta sin anställning och övriga engagemang hos Star Republic.

  Sedan byte av majoritetsägaren förra året har Star Republic tappat 10-talet nyckelmedarbetare. De har valt att gå till andra byråer i branschen.
  Förlora drygt 15 procent av kompetensen är för de flesta företag ett hårt slag. En försvagad kapacitet i samarbetet med kunderna och bristande kvalitet i leveranserna.

  Star Republic har även tappat flertalet av sina kunder. Kunder går till konkurrenter och lämnar den historiskt sett enda e-handelsbyrån på svenska marknaden. Idag har Star Republic en helt annan konkurrens än förr i tiden. Är det något de inte såg komma? Har Star Republic blivit omsprungna på den stekheta e-handelsmarknaden och är deras tid förbi?

  Även Star Republics nykundsbearbetning har under lång tid varit hårt utsatt med fåtal nya och bristande affärer.

  Har Johan Setteryd, i rollen som COO, drivit verksamheten så hårt och pressat medarbetare och kunder för att uppnå ekonomiska mål till ägarna och sig själv att bolagets övriga ägare nu valt att kicka ut sin kompanjon och kollega?
  Är detta ett steg i att rädda bolaget och ett försök att återfå Star Republics forna glans på e-handelsscenen?

  Ser vi samma scenario som skedde under Johan Setteryds tid på Ottobonis göteborgskontor återupprepa sig? Två byråer på raken som faller där samma personer befunnit sig i båda ledningarna?

Leave a Comment